Punt divers

Creu Roja estrena una nova embarcació de salvament marítim amb base al port de l'Ametlla de Mar

Els efectius de Creu Roja que efectuen tasques de salvament marítim amb base al port de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) disposaran aquest estiu d'una nova embarcació que cobrirà la costa nord de l'Ebre. Es tracta de la batejada com LS Atlas, una embarcació semirígida model Cormoran 730 que pot arribar als 35 nusos de velocitat gràcies a un motor Steyr de sis cilindres i 250 CV de potència. La llanxa, que tindrà una tripulació habitual de dos persones tot i que té espai per transportar-ne quinze més, té un cost de 100.000 euros i ha estat finançada pel Ministeri de Foment, en el marc del conveni de col·laboració entre Salvament Marítim i Creu Roja.

La nova embarcació substitueix l'antiga LS Mestral, amb base al recinte portuari de l'Ametlla de Mar, disposa d'un sistema per redreçar el vaixell en cas que quedi escorat o bolcat. També està equipada amb un equip complet de navegació integrat amb radar, plotter, sonda, dos ràdios de VHF, il·luminació i megafonia, així com flotador de neoprè-hypalon, per a una millor resistència al sol, dividit en set cambres independents i doble defensa perimetral.A l'acte de presentació en societat de la nova embarcació hi ha assistit la subdelegada del govern espanyol a Tarragona, Teresa Pallarès; el Capità Marítim de Tarragona, Fernando Collado; el cap de Salvament Marítim a la província, Íñigo Landeta; representants de Creu Roja; i autoritats locals.Precisament, Pallarès ha destacat les novetats tecnològiques que aporta la nova embarcació en la seva tasca d''ajudar a complementar' els serveis de salvament marítim a tota la costa de la demarcació, tant a l'estiu com la resta de l'any, juntament amb les embarcacions principals amb base al ports de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i Tarragona. 'Són embarcacions preparades per actuar en casos d'embarrancaments de vaixells i donar aquesta cobertura', ha indicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.