Punt divers

El temporal de vent destrossa nou caravanes d'un càmping de Ribes de Freser

COMARQUES GIRONINES

El temporal de vent d'aquest dissabte també es va fer notar i força a les comarques de muntanya gironines. Concretament, el triangle format per la collada de Toses, Núria i la vall de Ribes varen ser un dels indrets on les ràfegues de ponent i mestral varen ser més virulentes, sobrepassant de llarg els 100 km/h. Aquest vent va afectar de ple al càmping Vall de Ribes, situat a la carretera que va de Ribes de Freser a Pardines (Ripollès), provocant greus desperfectes al mobiliari del recinte i arrossegant fins a nou caravanes d'estadants, 'tres de les quals han quedat absolutament destrossades després de ser empeses muntanya avall', ha comentat el propietari del càmping, Albert Carbonell.

'Va començar a bufar vent intens a partir del migdia de dissabte i no va parar fins a les sis de la tarda', ha recordat Carbonell. 'Va ser, però, de tres a cinc de la tarda quan les ràfegues es varen incrementar considerablement i varen començar a arrossegar tot el que trobaven', ha continuat el propietari del càmping Vall de Ribes, inaugurat l'any 2001. 'La intensitat del vent va fer bolcar vàries caravanes, va trencar de tot i alguna teulada de l'edifici del càmping també va volar, tot i que per sort l'hem pogut recuperar', ha comentat Carbonell, que diu no recordar una ventada com aquesta. 'Sí, per suposat ha estat la ventada més forta i destrosses d'aquesta magnitud no les havíem vist mai', ha puntualitzat amb estupor.

'Aquest diumenge ens hem dedicat únicament a tornar a la normalitat. A recollir les pertinences escampades per tot el terreny i a redreçar alguna caravana que havia quedat en una situació perillosa, a punt de caure pel barranc', ha explicat el propietari del càmping Vall de Ribes, que reconeix que encara no han fet un càlcul exacte de la quantia econòmica dels danys. Segons Carbonell, aquest dissabte, en ple temporal de vent, hi havia una quinzena de clients al càmping. 'Per sort, no hem hagut de lamentar cap dany personal però els danys materials són quantiosos', ha finalitzat Carbonell, que confia que les assegurances cobreixin part dels desperfectes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.