Successos

El govern de Sant Pol aconsegueix que la policia no “radicalitzi” les multes

Es restableixen els ponts de diàleg amb el cap del servei i s'engega una campanya per avisar els conductors que estacionen malament

Les aigües han tornat a port a Sant Pol. La falta d'entesa entre el govern i el cap de la policia local sembla haver-se superat pocs dies després que es fessin públiques les divergències entre l'alcalde, Manuel Mombiela (CiU), i el nou regidor de Governació, Ferran Xumetra (CiU), amb el màxim responsable de la policia, Joan Valiente. Un dels principals desacords entre les dues parts se centrava en les multes d'aparcament que, a parer del govern, eren excessives i que en ocasions els agents s'havien excedit. En aquest sentit, el missatge emès des de l'alcaldia que calia ser “més sensible” amb determinats casos a l'hora de posar multes s'ha entès i s'ha acceptat per la direcció del cos. Ahir, el regidor assegurava que la situació s'havia reconduït i que el cap de la policia “ha entès que els objectius prioritaris de l'Ajuntament són oferir el millor servei al ciutadà i també atendre les demandes del cos”. Valiente va coincidir a valorar “molt positivament” el canvi de rumb del govern local i va reconèixer “la comunicació fluïda que hi ha ara amb els representants polítics”.

Abans, avisar

Xumetra va explicar que la primera mesura presa ha estat una campanya informativa per avisar de les faltes lleus als conductors, principalment als que estacionen malament. “L'agent els deixa un comunicat al parabrisa on se'ls alerta que el vehicle pot ser multat, i que ho serà si no el treuen”, puntualitza el regidor. De la seva banda, Joan Valiente assenyala que la percepció manifestada per alguna veïns que a Sant Pol es posen moltes multes per estacionament indegut “no s'adiuen” amb les dades de què disposen. Així, segons els informes policials, de les 3.400 sancions anuals que hi havia el 2007 s'ha arribat a unes 1.500 en els darrers tres anys. “Som conscients de les dificultats per trobar aparcament a Sant Pol, però serem inflexibles amb les infraccions greus”, diu Ferran Xumetra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.