La Policia Local de la Llagosta va atendre l'any passat 25 casos de violència domèstica

Els casos de violència familiar van arribar als 25 durant l'any passat a la Llagosta, segons es desprèn de la memòria de la Policia Local feta públlica. Els accidents de trànsit a la Llagosta van disminuir l'any passat d'un 25% respecte al 2007. La baixada en el nombre d'accidents va suposar també un descens important en el nombre de ferits. Només onze persones van resultar ferides lleus. L'any passat, no va hi va haver cap víctima mortal.

Altres qüestions referents a la seguretat viària són l'augment de controls d'alcoholèmia, amb un total de 605 proves efectuades. Fruit d'aquests controls, es van instruir 29 denúncies per delicte contra la seguretat viària. L'any passat, també van augmentar els controls d'infraccions greus i molt greus, destacant les 178 denúncies per utilització del telèfon mòbil mentre es conduïa. Un altre aspecte destacat van ser les 628 denúncies per estacionar en voreres, passos de vianants o places reservades a minusvàlids.

En l'àmbit de seguretat ciutadana, la Policia Local de la Llagosta va enfortir l'any passat la seva col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i va crear el Grup Especial de Seguretat Ciutadana. Amb aquestes mesures es va potenciar el control d'espais públics per evitar la comissió de delictes. La Policia Local va efectuar l'any passat 34 decomisos de drogues i onze d'armes prohibides. A més, els agents van efectuar un total de 33 detencions per diversos delictes i més de 150 vigilàncies especials.

Una altra de les tasques destacades de la Policia Local de la Llagosta consisteix en el control de l'aplicació de les ordenances municipals, sobretot en temes com la tinença d'animals de companyia, la venda ambulant d'objectes falsificats i els desperfectes ocasionats a espais públics. L'any passat, es van gestionar més de 360 informes per desperfectes al mobiliari urbà i la via urbana, es van fer 46 decomisos per venda il·legal i es van posar setze denúncies per incomplir l'ordenança de tinença d'animals de companyia.

Un altre dels àmbits destacats a la memòria de la Policia Local és l'atenció al ciutadà, en especial l'ajuda a la gent gran, persones discapacitades i menors en situació de desemparament. La Policia de la Llagosta va efectuar més 300 serveis a persones grans que tenen dipositades les claus dels seus habitatges a la prefectura. Aquestes claus es fan servir per poder atendre la gent gran que viu sola i que sol·licita aquest servei. En quant a intervencions amb menors, la Policia Local de la Llagosta va atendre un total de 22 casos d'infants que van des de menors perduts, a consum alcohol o drogues o abandonaments de la llar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.