Successos

successos

S'enfronten a 22 anys de presó per haver segrestat dos homes

Els acusats van retenir les víctimes en un pis de Tarragona, i en un altre de Mont-roig del Camp

Els quatre detinguts van agredir els afectats, a qui els reclamaven la localització de partides de droga

Una setmana en captiveri. Així va estar, segons el ministeri fiscal, un veí de Reus que l'11 d'agost del 2008 va ser retingut presumptament per quatre homes que el van obligar a entrar en un vehicle. Durant el trajecte, els segrestadors van tapar els ulls a la víctima i li van propinar diversos cops; fins que, al cap d'una estona, van aturar el turisme i van fer pujar l'afectat en un pis de Mont-roig del Camp. Un cop a l'interior de l'habitatge, el van amenaçar de fer-li mal tant a ell com a la seva família si no els confessava on era una partida de 4.234 quilos d'haixix, si bé el denunciant els va assegurar que no sabia res d'aquesta mercaderia.

L'home va ser traslladat, dos dies més tard, en un immoble de Tarragona. Com en el primer recorregut, li van posar una bena als ulls i li van donar forts cops al cap. A més, en aquest segon domicili, els delinqüents van extremar la seguretat, ja que feien rondes de vigilància a la porta d'entrada per evitar que el retingut s'escapés.

Seguint el mateix modus operandi, els acusats van quedar el 16 d'agost amb un ciutadà de l'Ampolla, a qui també li van exigir informació sobre una partida d'haixix. Com en el cas anterior, l'home els va repetir que desconeixia aquesta qüestió. En no creure-se'l, però, el van introduir en contra de la seva voluntat en un automòbil de color blau fosc i el van portar fins al pis de Tarragona, on l'altre denunciant ja feia tres dies que estava reclòs.

Les víctimes, l'endemà, van ser transportades amb cotxes diferents al pis de Mont-roig del Camp. Dins dels vehicles, van ser agredits un altre cop i, fins i tot, a un d'ells el van amenaçar de cremar-lo amb gasolina si no revelava el parador dels estupefaents que li reclamaven. El malson va acabar vint-i-quatre hores després, quan els afectats van quedar un moment sols. Malgrat que la porta d'entrada estava tancada amb clau i no tenien mòbils, van aconseguir donar l'avís a la policia de la localitat, a qui van demanar ajuda des de la finestra.

Per aquests fets, els processats s'enfronten cadascun d'ells a 22 anys de presó com a suposats responsables de dos delictes de segrest, així com per dos delictes de lesions amb l'agreujant d'acarnissament. En matèria de responsabilitat civil, a més, la fiscalia exigeix que indemnitzin la víctima que va estar més dies desaparegut amb 28.036 euros i, a l'altra, amb 3.510 per les lesions causades. Així mateix, tant pel temps que van estar privats de llibertat com pel dany moral que aquest greu succés els va ocasionar, els afectats podrien percebre 4.000 euros més cadascun.

LA XIFRA

28.036
euros
són els que el ministeri fiscal exigeix que rebin les víctimes per part dels acusats per les lesions causades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.