Successos

policial

Desarticulen una xarxa de venedors de droga a la Noguera i el Pla d'Urgell

La Guàrdia Civil deté nou persones que operaven principalment des de Balaguer i Mollerussa

El grup contra la delinqüència organitzada i antidroga de la Guàrdia Civil de Lleida ha desarticulat una organització que comprava i la distribuïa droga a les comarques del Pla d'Urgell, la Noguera i el Segrià. La investigació es va iniciar el mes de març d'aquest any, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que diverses persones podien estar dedicant-se a la venda de substàncies estupefaents en diverses localitats d'aquestes comarques. La droga, segons les sospites, l'obtenien fora de les comarques lleidatanes i la distribuïen a la zona entre petits consumidors.

La primera detenció es va produir el passat 27 de maig a Fondarella (Pla d'Urgell). Es va detenir un home de 33 anys la identitat del qual no ha estat desvetllada. Aquesta persona era la que comprava i distribuïa cocaïna a la localitat de Mollerussa, segons la policia. També es va detenir aquell dia un veí de Bellvís de 37 anys d'edat, que era que li subministrava substàncies estupefaents, sobretot marihuana.

La investigació no es va tancar aquí i el mes de juny es va detenir a dos homes de 35 anys com a suposats còmplices d'un anteriors detinguts, així com un altre home de 37 anys que comprava i distribuïa droga i un altre de 39 anys que la distribuïa a Bellvís.

El mes de juliol es va produir una nova detenció vinculada a aquesta xarxa: un home de 49 anys que distribuïa la droga a Balaguer. Al setembre també va caure un veí de Mollerussa de 33 anys, i l'operació es va donar per tancada aquest mes d'octubre amb la detenció d'un veí de Lleida de 41 anys.

Durant la investigació es van practicar registres domiciliaris a Mollerussa, Balaguer i Bellvís, i es van comissar 132,84 grams de cocaïna, 6,7 quilos de marihuana, 48 plantes de cànnabis, 4 bàscules digitals de precisió, un navegador GPS, 2 cotxes, 8 telèfons mòbils i 31.745 euros en metàl·lic.

A tots els detinguts se'ls imputa un delicte Contra la Salut Pública, i el jutge va ordenar l'ingrés a la presó de dos d'ells: el veí de Balaguer de 49 anys, i el veí de Fondarella de 33 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.