Successos

successos

Cau una banda que ha fet 25 robatoris al Camp en un mes

L'organització, integrada per quatre joves, ha delinquit sobretot en municipis de l'Alt Camp

El 14 d'octubre, els Mossos van detenir els lladres, especialitzats en robatoris silenciosos en cases

Més d'una vintena de robatoris silenciosos en tan sols un mes. Aquesta és l'extrema activitat delictiva comesa per una banda integrada per quatre joves que van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra el 14 d'octubre a Sant Carles de la Ràpita, que és el municipi on s'havien instaurat. Segons va explicar ahir Joan Maria Mulet, inspector de la Policia de la Generalitat, “els membres d'aquesta organització estaven altament especialitzats i podien perpetrar fins a tres fets delictius en una sola nit”. Els sospitosos aprofitaven que els propietaris de les cases dormien per forçar alguna finestra o porta corredissa per accedir a l'interior i, un cop dins, normalment s'apropiaven aparells electrònics, ordinadors portàtils, televisors de plasma, joies, diners en efectiu, i llibretes i targetes bancàries. En diverses ocasions, a més, fins i tot es van emportar el vehicle de les víctimes. Ja amb el botí, tornaven a Sant Carles de la Ràpita amb el cotxe sostret, que després utilitzaven per tornar a delinquir. I, també a posteriori, feien ús de la documentació bancària per extreure diners en caixers automàtics, abans que els afectats s'adonessin del succés i anul·lessin la llibreta o la targeta.

Els investigadors creuen que els nois, de 23 i 24 anys, estarien darrere de 25 robatoris d'aquest tipus, la majoria dels quals han tingut lloc a l'Alt Camp. Alguns dels municipis de la comarca que han resultat afectats han estat Valls, el Pla de Santa Maria, Vallmoll, Alió, el Rourell i Cabra del Camp. Tot i això, de vegades la banda també va ampliar el seu radi d'acció a Montblanc i a Pira, a la Conca de Barberà, i a la Selva del Camp, al Baix Camp.

Tots aquests episodis han succeït des de l'11 de setembre i, des de llavors, havien fet del robatori el seu modus vivendi. A causa de l'alarma generada, els Mossos van realitzar un dispositiu especial per detenir els lladres, el qual va culminar el 14 d'octubre amb l'arrest dels sospitosos i amb l'escorcoll d'un habitatge i d'un establiment de Sant Carles de la Ràpita. Entre els dos llocs, els agents van comissar dos televisors, un ordinador portàtil, una desena de mòbils, tres videoconsoles, dos equips de música, roba, joies i alguns dels turismes sostrets. Els detinguts, que presenten antecedents per delictes contra el patrimoni, van passar a disposició del jutjat d'instrucció número 3 de Valls, que va ordenar el seu ingrés provisional a la presó.

Paral·lelament, la policia local del Vendrell va parar en un control que va realitzar dijous a la matinada a la carretera de Valls una furgoneta on viatjaven dues persones, i que anava carregada amb material que haurien agafat d'una finca. Entre els objectes hi havia una instal·lació de reg per aspersió, ferros, aixades i eines. Els efectius estan investigant la procedència dels efectes, ja que se sospita que el robatori no es va originar al terme municipal.

LA FRASE

Els membres d'aquest grup estaven altament especialitzats i podien perpetrar fins a tres fets delictius en una sola nit
JOAN MARIA MULET
inspector dels mossos

“Van manipular l'alarma”

Entre la llarga llista de persones que en el darrer mes han estat víctimes de la banda de lladres silenciosos hi ha la propietària d'una casa d'una urbanització del Pla de Santa Maria. L'afectada va explicar ahir que, el 13 de setembre a la nit, els delinqüents van accedir al garatge forçant una finestra: “Van obrir els 3 cotxes que hi teníem aparcats, però no se'ls van endur ja que les claus estaven amagades. L'únic que vam trobar a faltar va ser un ordinador portàtil que estava dins d'un dels vehicles”. A banda, va relatar que els acusats van manipular l'alarma i que aquesta va saltar si bé diu que, “estranyament”, no la va sentir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.