Successos

judicial

Judici per l'ocupació d'una casa a Olot

El fiscal acusa tres joves d'un delicte d'usurpació i demana multes de 1.800 euros

Tres joves d'entre 25 i 29 anys es van asseure ahir al banc dels acusats del Jutjat Penal número 3 de Girona sota l'acusació d'haver comès un delicte d'usurpació pel fet que van ocupar una casa abandonada del centre d'Olot. El fiscal els demana una multa de 1.800 euros a cadascun d'ells, en considerar que durant un temps indeterminat, entre el novembre del 2005 i el juny del 2006, van viure en un edifici deshabitat situat als números 8 i 10 del carrer Sant Bernat d'Olot. Rachid Darif va confessar ahir que hi va viure un temps, però només tres setmanes, mentre buscava un pis per llogar, que ara ja té. A més, va assegurar que tenia el permís d'un amic que hi vivia i creia que aquest tenia llogat el pis. Per la seva banda, Anna Villegas Abrich també va reconèixer que hi havia viscut, però també temporalment.

La que va negar-ho va ser Laia Guillamet Monell. Ella va dir que en aquella època vivia a Llanars amb els seus pares i estudiava a l'institut, i que de vegades anava a aquella casa, convidada per gent que hi vivia. De fet, el propietari de l'edifici va assegurar que hi ha molta gent que ha viscut en aquella casa i que, de fet, encara hi ha ocupes.

Els agents també van posar de manifest la dificultat d'identificar tots els que viuen en aquella casa sense el corresponent permís del propietari.

Estat lamentable

Els agents van manifestar que, tot i que l'edifici no reuneix les condicions bàsiques de salubritat, és “evident” que hi vivien. De fet, els agents van comprovar que havien obtingut llum després d'empalmar el cable elèctric de l'edifici amb el de la xarxa pública.

Vies no penals

Les defenses, que demanen l'absolució, van posar èmfasi en el fet que per aquella casa hi ha passat molta gent i, en canvi, només s'acusa quatre persones –també s'imputa Mohamed Yassin, però no ha estat localitzat i s'ha declarat en rebel·lia–. En aquest sentit, van apel·lar altres vies extrapenals per a la recuperació de la finca que reclama el propietari. Els lletrats també van destacar el mal estat de l'edifici i la temporalitat de la suposada ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.