Un camioner begut causa un accident a l'AP-7, a l'Ametlla, fuig i deixa la càrrega a la via

L'home va marxar a peu i el van detenir a 10 km del lloc dels fets

Des de la sala regional dels Mossos d'Esquadra es va comunicar dimecres a les set del matí a una patrulla de l'Àrea Regional de Trànsit de les Terres de l'Ebre que s'havia produït un accident al punt quilomètric 294 de l'AP-7, a l'Ametlla de Mar, en sentit sud. Segons va manifestar un testimoni dels fets que va trucar al servei d'emergències 112, el conductor d'un camió que va bolcar va marxar corrents del lloc de l'accident, sense senyalitzar-lo ni avisar a ningú del que havia ocorregut. Per tant, enmig de la via va quedar la càrrega del vehicle accidentat, que ocupava el carril esquerre de l'autopista, i generava així un greu risc per a la circulació, ja que a aquella hora encara era bastant fosc i, a més, es tracta d'una carretera amb un intensitat de trànsit elevada. Quan la dotació policial va arribar al lloc dels fets es va trobar el camió, que portava set turismes. La càrrega era al carril esquerre, fet que obligava els turismes a frenar de manera molt brusca i a realitzar una maniobra evasiva per no col·lidir amb els obstacles.

Mitjançant les primeres comprovacions de l'aparell tacògraf, els efectius van observar que el conductor només havia descansat cinc hores i quaranta minuts en tota la nit, cosa que suposa una infracció greu del reglament de transports, per minoració dels descansos obligatoris. Després d'aquesta comprovació, una patrulla va iniciar la recerca del responsable del vehicle per l'Ametlla de Mar, mentre que una altra dotació es va quedar al lloc de l'accident per senyalitzar-lo i facilitar les tasques de la grua per retirar el vehicle, que es van acabar a dos quarts de dues del migdia. Finalment, cap a les deu del matí, es va localitzar el conductor al CAP de l'Ametlla, on hauria arribat a peu, després de recórrer 10 km.

A continuació, els Mossos li van fer la prova d'alcoholèmia amb l'aparell etilòmetre, en la qual va donar un resultat de 0,45 mg/l en aire expirat. A banda, els agents també li van efectuar la prova de detecció de drogues, en què va donar positiu en cànnabis i amfetamines. Per tots aquests fets, doncs, va quedar detingut per un delicte contra la seguretat del trànsit.

Un motorista a 195 km/h

Un control preventiu de velocitat realitzat pels Mossos el 2 de maig va permetre enxampar un motorista que circulava a 195 km/h per l'N-420, a Corbera d'Ebre, en sentit Tarragona. Es dóna la circumstància que en aquest tram la velocitat està limitada als 100 km/h i, per tant, gairebé doblava el límit permès. L'home, veí de Torredembarra, va quedar imputat per un delicte contra la seguretat en el trànsit per circular a una velocitat penalment punible, i està citat per un judici ràpid als jutjats de Gandesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.