Successos

Cau una xarxa que extorquia empresaris per cobrar per proves gratuïtes

Els mossos tenen constància que almenys dotze empresaris del Vallès i el Baix Llobregat han estat víctimes de l'extorsió

Els detinguts amenaçaven en trencar les cames als empresaris si no pagaven 6.000 euros

Els mossos han detingut dues persones i n'han identificat sis més en una operació de desarticulació d'una xarxa d'extorsió que Els mossos tenen constància que almenys dotze empresaris per unes demostracions d'eines que en principi asseguraven que eren gratuïtes.

Segons que ha informat avui la policia catalana, aquesta organització, que es va començar a investigar al febrer de l'any passat, havia creat una empresa -que facturava entre 0,5 i 2 milions d'euros a l'any- que oferia de forma insistent als empresaris una mostra gratuïta dels seus serveis per reparar i esmolar eines de tall.

Si els empresaris cedien a la insistència de la xarxa i acceptaven que els realitzessin la demostració, després rebien una trucada exigint-los 6.000 euros pels serveis prestats, sota l'amenaça que si no pagaven els trencarien les cames, entre d'altres agressions físiques.

Els mossos tenen constància que almenys dotze empresaris han estat víctimes d'aquesta extorsió a les poblacions de Rubí (Vallès Occidental), Barcelona, Sant Andreu de la Barca, Gavà, Viladecans (Baix Llobregat), l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i Cornellà (Baix Llobregat).

En una primera fase de la investigació, es va aconseguir la detenció d'una dona com a responsable de realitzar els cobraments de la banda, i de un home que mantenia el contacte amb les víctimes. L'home va ser arrestat per la policia local de Lleó, ja que després de la detenció de la dona va fugir de Catalunya.

A més, els mossos també van identificar un veí de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), com a suposat responsable de l'empresa que feia servir la xarxa per expedir les factures que donaven el fals aire de legalitat a la seva extorsió.

En una segona fase, els agents han pogut identificar cinc persones més, que s'encarregaven de diferents tasques, com dirigir-se a les empreses per oferir les proves gratuïtes, exigir el pagament de 6.000 euros, dur a terme les amenaces -gairebé sempre telefòniques- o blanquejar els diners obtinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.