Successos

successos

Troben morts un caçador i els seus tres gossos a Vallmoll

Els investigadors assenyalen com a causa més probable de la mort un accident que s'hauria produït quan l'home, que no sabia nedar, es va llançar a l'aigua per salvar els seus animals

Un home de 53 anys, caçador experimentat, va ser trobat mort, ahir, al fons d'una bassa situada a la partida les Comes de Vallmoll (Alt Camp), municipi on vivia la víctima. El cadàver va ser localitzat cap a tres quarts d'una del migdia per un equip subaquàtic dels Bombers de la Generalitat, després de la batuda que s'havia dut a terme entre els termes de Nulles i Vallmoll.

La família va denunciar la desaparició de Ramon Palau Español quan va saber que l'home no havia tornat de la jornada de cacera de diumenge i després de trobar el seu vehicle a prop de la urbanització els Pinars, al terme de Nulles. En la recerca del desaparegut hi van participar un helicòpter, dotze dotacions de bombers i vuit dotacions dels Mossos d'Esquadra, a més d'un grup de gossos ensinistrats que són els que van conduir els equips d'emergència fins a la bassa on va ser trobat el cos,i on prèviament havien descobert morts els tres gossos de caça de Ramon Palau, al costat de la bassa. Sobre aquest fet, que primer va sorprendre els agents, va donar l'explicació corresponent el propietari de la finca on es va produir el fatal desenllaç. El pagès va informar els agents que havia trobat els gossos morts ofegats dintre de l'aigua i que ell mateix els n'havia tret. A prop també s'hi va localitzar l'escopeta del caçador, amb tota la munició dintre, fet que ha conduït els investigadors a assenyalar com a hipòtesi més probable de la mort un accident. El caçador, que sembla que no sabia nedar, s'hauria llençat a la bassa per salvar els seus gossos, sense adonar-se que la fondària podia ser superior a la seva alçada.

L'alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó, que va participar des de primera hora del matí en la recerca, lamentava profundament la mort de Ramon Palau, a qui definia com “una bella persona i un caçador amb una gran experiència, molt estimat al poble”. Ramon Palau era solter i treballava en una coneguda fàbrica dedicada al sector del moble, a Vallmoll.

Les autoritats judicials van practicar l'aixecament del cadàver passades les dues del migdia i el cos del caçador va ser traslladat a Tarragona, on els metges forenses li havien de practicar l'autòpsia, amb què se certificaran les causes exactes de la mort.

LA FRASE

Ramon Palau era una bella persona i un caçador amb una gran experiència, molt estimat al poble
Josep Lluís Cusidó
ALCALDE DE VALLMOLL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.