Recuperat en dues naus material robat de camions valorat en més d'un milió d'euros

A Vila-rodona els Mossos van trobar-hi tres excavadores i al Vendrell, desenes de palets

Els Mossos d'Esquadra han recuperat tres excavadores i diverses desenes de palets que havien estat robats de remolcs de camions en àrees de descans de la xarxa viària catalana. L'operació es va iniciar després que els agents trobessin en una nau del Vendrell (Baix Penedès) diversos palets de mobles, begudes i contenidors de gasoil que constaven com a sostrets. Les posteriors investigacions van portar els agents fins a una segona nau, a Vila-rodona (Alt Camp), dins la qual la policia catalana va localitzar desenes de palets més, amb aliments i begudes, i tres excavadores, valorades en 210.000, 135.000 i 84.000 euros, respectivament.

Segons es va poder esbrinar, el material recuperat havia estat sostret a llocs tan diversos com el Vendrell, Sant Esteve Sesrovires, Maçanet de la Selva, Barcelona, el Prat de Llobregat, Valls, Vilanova i la Geltrú i la Seu d'Urgell, entre d'altres. En tots els casos, els lladres havien actuat de nit, en àrees de descans. S'enduien tota la càrrega i, posteriorment, quan havien descarregat el material a les dues naus, abandonaven el remolc en altres punts de la geografia catalana. Una vegada els objectes estaven emmagatzemats, els lladres buscaven possibles compradors, als quals oferien els productes a un preu inferior al del mercat per tal de donar una sortida ràpida al material robat.

Busquen més lladres

Els Mossos d'Esquadra van detenir a finals d'abril dos dels presumptes autors dels robatoris –un veí del Vendrell, de 54 anys, i un de Vilanova i la Geltrú, de 50–, tots dos de nacionalitat espanyola. La investigació, però, es manté oberta, ja que els investigadors sospiten que es tracta d'una banda de lladres i de fet no descarten més detencions durant els pròxims dies. Els Mossos, que de moment han provat la relació dels lladres amb 21 robatoris i el furt d'un vehicle, tampoc no han descartat que es pugui relacionar els dos delinqüents amb altres robatoris comesos a Catalunya els darrers mesos, ja que en les naus s'ha localitzat material de procedència desconeguda. Els altres productes recuperats ja han estat retornat als legítims propietaris. D'aquesta investigació s'encarrega la unitat d'investigació de la comissaria del Vendrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.