Successos

judicial

L'acusat diu que era al Marroc el dia del tiroteig a Aiguaviva

Kandoussi el Falah aporta el seu passaport caducat per demostrar que el febrer del 2005 era al seu país, comprant i venent maletes

El fiscal demana deu anys de presó per a ell per intent d'homicidi

El fiscal va mantenir ahir a l'Audiència de Girona la petició de deu anys de presó per a Kandoussi el Falah com a autor d'un delicte d'homicidi, en considerar que era un dels quatre homes que la matinada del 20 de febrer van disparar cinc trets al Mas Amat d'Aiguaviva i van ferir greument el fill dels inquilins, Mohamed Abdelmaki.

Responent al fiscal, l'acusat va negar tots els fets que li imputen i va dir que no recordava on era el dia del tiroteig. La defensa, que demana l'absolució i que és exercida per Benet Salellas, li va refrescar la memòria en exhibir-li el seu passaport caducat, que consta a la causa, que demostra que entre el 17 i el 27 de febrer era al Marroc. Examinant aquest document l'acusat va recordar que aquells dies era al seu país treballant en la compra i venda de maletes. Falah va assegurar que no ha estat mai al Mas Amat ni coneix ningú de la família Abdelmaki.

La víctima i la resta de la família, que van presenciar els fets, van explicar que tres homes amb la cara tapada i un quart que anava amb la cara descoberta van irrompre a la finca de matinada, quan dormien. Van fer baixar el pare i quan l'intentaven obligar a entrar al cotxe, un Renaut Scénic, el van anar a socórrer la dona i el fill, armats amb una destral. Els assaltants els reclamaven droga però la família va dir que no sabien de què parlaven, i en la discussió un dels assaltants va disparar els trets. Una de les bales va travessar el tòrax de Mohamed Abdelmaki, que ahir va testificar emmanillat perquè compleix una condemna a Quatre Camins. Després del tiroteig, els assaltants van fugir i van deixar allà el cotxe, que segons l'acusat era el que habitualment utilitzaven el seu pare, els seus germans i ell. Els Mossos, que van testificar que a la casa no hi van trobar droga, van dir que una de les empremtes més recents que van trobar al vehicle es corresponia amb les de l'acusat. Responent a la defensa, els agents van aclarir que les empremtes es poden conservar mesos si el cotxe no està al ras però que la que incrimina Falah era força recent.

Tres dels assaltants portaven la cara tapada i això va impedir que les víctimes identifiquessin l'acusat.

A banda de l'empremta, un altre indici que incrimina l'acusat és el testimoni d'un veí, que va assegurar que els ocupants del Renault Scénic li van preguntar per l'habitatge d'un noi marroquí d'uns 40 anys, i els va acompanyar al Mas Amat. Una germana de la víctima també va identificar el cotxe de l'acusat com el vehicle que al migdia del mateix dia dels fets va ser vist per les proximitats del mas. Responent a la defensa, van dir que no el van identificar per la matrícula sinó perquè era groc i amb les llantes blanques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.