Successos

TRÀNSIT

Tallen 9 hores l'eix Vic-Olot pel xoc de dos camions en un túnel

Els vehicles van col·lidir frontalment dins el túnel la Sala, a Sant Pere de Torelló, i van vessar part de la càrrega

Els treballs de retirada dels materials i la reparació del túnel i de l'asfalt va allargar l'obertura del trànsit

L'eix Vic-Olot va estar tallat al trànsit ahir al voltant de nou hores, a causa del xoc frontal entre un tràiler i un camió a l'interior del túnel la Sala, al terme municipal de San Pere de Torelló. L'accident es va produir cap a dos quarts d'una del migdia, al quilòmetre 161,7 de la carretera C-37. El tall de la via es va fer poc després, al tram comprès entre la rotonda de Sant Pere de Torelló i les Preses, en concret entre els quilòmetres 172 i 154. Tots dos vehicles duien productes congelats: el tràiler duia pastissos i el camió caps de porc. Com a conseqüència del xoc, el conductor del tràiler va haver de ser excarcerat del vehicle perquè li van quedar les cames atrapades entre la ferralla, i va resultar ferit lleu, mentre que el xofer de l'altra camió va resultar il·lès. La via té un carril per banda, i tot apunta que un dels vehicles va envair el carril contrari. A conseqüència del fort impacte, la càrrega de tots dos vehicles va quedar escampada a la via, principalment la del camió, ja que la caixa va quedar molt malmesa.

El trànsit a la via no es va restablir fins cap a les deu del vespre –les 21.50 h, segons la concessionària Tabasa– unes nou hores després de l'accident, a causa dels laboriosos i dificultosos treballs de retirada dels materials, dels vehicles i el condicionament de la zona, a més de la reparació d'un lateral del túnel i del ferm. El trànsit va ser desviat per l'antiga carretera, la BV-5224. Els bombers es van desplaçar al lloc amb nou vehicles.

D'altra banda, a Arbúcies, un home de 32 anys que treballava dins un túnel a l'eix transversal va patir ferides de gravetat quan li va caure una pedra a sobre. Va ser traslladat en helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Tres ferits a Ripoll

Tres persones van resultar ferides ahir al matí en un accident de trànsit que va tenir lloc al quilòmetre 91,5 de la C-17, al terme municipal de Ripoll, en xocar un cotxe i una furgoneta. L'accident va tenir lloc a dos quarts de nou del matí, i la carretera va estar tallada en tots dos sentits de la via. Aquest és el tercer accident que es produeix en aquesta carretera en una setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.