Successos

Tortosa

Interior i Agricultura preparen un pla per evitar robatoris al camp

Felip Puig concreta a Tortosa que incrementaran el patrullatge, els controls i els serveis de proximitat al món rural, “per poder reaccionar millor”

El conseller Felip Puig va anunciar ahir a Tortosa que el Departament d'Interior i el d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural s'han posat a treballar en l'elaboració d'un “pla operatiu específic per al món rural”. De fet, Puig va visitar ahir l'Ebre, un dels territoris afectats pels robatoris en cases de camp i explotacions agrícoles, per mantenir reunions de treball amb els comandaments dels Mossos d'Esquadra.

Segons Puig, per evitar els robatoris al camp “cal continuar fent el que ja s'està fent, i encara més”, tot millorant la coordinació amb les policies locals, les institucions, les entitats socials i les organitzacions agràries. El conseller va assenyalar que intentaran destinar més recursos a la lluita contra la delinqüència en el món rural. També va dir que durant el mes de febrer es presentarà el pla operatiu amb què es pretén “incrementar el patrullatge, els controls, la proximitat, la informació i el treball conjunt amb les entitats agràries”. Així, l'objectiu final del pla específic serà “poder donar més seguretat i poder reaccionar millor quan es produeixen aquests fets delictius”. “No hi ha cap cos de policia al món que pugui aturar l'interès o la voluntat de delinquir, però podem prevenir la resposta i estar més i millor preparats”, va dir. Puig va remarcar que durant l'últim any s'ha millorat la capacitat de control dels delictes al camp, però va admetre que la situació genera“inquietud” a bona part de la pagesia.

En les últimes setmanes, els Mossos d'Esquadra han detingut almenys 13 persones, acusades d'haver comès furts en camps, masos i xalets del Baix Ebre i del Montsià. De fet, la policia va recuperar un centenar d'objectes robats, sobretot maquinària agrícola, telèfons mòbils i aparells electrònics.

LA FRASE

No hi ha cap cos de policia al món que pugui aturar l'interès o la voluntat de delinquir
Felip Puig
Conseller d'Interior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.