Successos

abusos sexuals

L'acusat de tocar nens diu que els posava loció per als mosquits

defensa

El cuiner jutjat per tres delictes d'abusos sexuals a menors en una casa de colònies de Joanetes es declara innocent i insinua que tot és una invenció dels nens

Les acusacions demanen 15 anys de presó i el fiscal 13 anys

Donald Máximo Santiago Almazán es va asseure ahir al banc dels acusats de la secció tercera de l'Audiència de Girona i es va declarar innocent. S'enfrontar-se a una petició total de 15 anys de presó per tres delictes d'abusos sexuals perpetrats contra nens d'una casa de colònies de Joanetes, a la Vall d'en Bas, on ell era el responsable de la cuina l'estiu de 2008. L'home, de 66 anys, va afirmar davant del tribunal que si alguna vegada havia tocat els nens era per posar-los repel·lent de mosquits i per recriminar-los el seu mal comportament dins les instal·lacions. L'acusat també va reconèixer haver entrat a les habitacions dels menors, però tan sols per posar ordre quan la canalla estava fent bretolades o quan algun menor es trobava malament i li portava el menjar o alguna infusió. En aquest sentit, durant el judici va revelar que, tot i que no ho havia vist mai, corria un rumor que deia que havia un monitor que sí que es dedicava a fer massatges als menors, fins i tot els feia estirar en unes tovalloles a la gespa. També va insinuar que tot plegat podria ser d'una invenció dels menors, tal com ho van fer quan també corria el rumor que hi havia un pidolaire en les proximitats de la casa de colònies que vivia en una caseta. Aquella història, diu l'acusat, va provocar tant pànic entre els nens que han haver de tancar totes les portes durant la nit.

No ho reconeix

Per altra banda, també va explicar al tribunal que mai s'ha responsabilitzat dels fets, una afirmació que queda entredit després de les declaracions d'un dels monitors, el responsable de les colònies i el mossèn de la parròquia de parla alemanya Sant Albert Magne de Barcelona, organitzadora de l'estada. Tots tres van coincidir a assenyalar que l'acusat no va negar mai els fets, però tampoc els va reconèixer. “Va dir que sí sense dir que sí”, va assegurar el responsable de les colònies. Segons aquests testimonis, l'acusat es va limitar a dir: “Em sap greu tot el que ha passat i assumeixo tota la responsabilitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.