Successos

SABADELL / SANT QUIRZE DEL VALLÈS

Bustos reclama a Interior que clausuri la discoteca Global

Per l'alcalde, el local de Sant Quirze és “font de conflictes constants a la Zona Hermètica” i malmet la imatge de Sabadell

L'edil de Seguretat santquirzenc l'insta a continuar col·laborant perquè el 95% dels locals pertany a Sabadell

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha demanat al Departament d'Interior de la Generalitat la suspensió immediata de l'activitat i el tancament provisional del local Global, situat al terme municipal de Sant Quirze tot i que en un carrer limítrof amb Sabadell. Per Bustos, la macrodiscoteca –l'antiga Area Concor– és una “font de conflictes constants a la Zona Hermètica”. El que ha fet acabar la paciència a l'alcalde –després del polèmic programa Callejeros dedicat a la zona de lleure nocturn– han estat els 1.286 identificats aquest cap de setmana en un macrocontrol policial preventiu. Els agents van comissar-hi 6 armes, 143 bosses de cocaïna, 18 de marihuana, pastilles d'èxtasi i haixix. La batuda va acabar amb 41 denúncies administratives.

L'Ajuntament de Sabadell diu que el gros de comisos portats a terme pels Mossos i policies locals dels dos municipis es van fer a l'entorn de Global. Però Bustos lamenta que “quan es parla de Zona Hermètica no es concreta si un es refereix a l'àmbit de Sant Quirze o Sabadell, i aquest fet acaba repercutint negativament en la imatge pública de Sabadell”. L'alcalde, finalment, va considerar un “èxit” policial l'actuació de diumenge, però va afegir que “l'èxit definitiu serà el tancament d'aquest establiment, que genera una situació conflictiva, d'alteració de la seguretat i l'ordre públic”.

Polítics, no policies

El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana de Sant Quirze, Pep Llamas, va respondre a Bustos ahir mateix: “No es tracta de si Sabadell o Sant Quirze tenen el problema, malgrat que el 95% de la Zona Hermètica correspon a Sabadell, sinó de continuar treballant plegats” per garantir la tranquil·litat del veïnat.

Llamas es va desmarcar del clam perquè se sancioni els amos de Global –“els polítics mai no hem de fer de policies”–, tot i que va revelar que han obert diligències. L'edil va afegir que l'aglomeració de locals també els fa nosa: “Som els primers perjudicats en rebre a l'estació de FGC bona part dels clients que van a discoteques de Sabadell a altes hores de la matinada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.