Successos

Cau a Catalunya una banda de narcotraficants

Detenen vuit persones a Salt, Castelldefels, Mataró i Sant Andreu de la Barca

La Guàrdia Civil afirma que tenen connexions amb grups a França, Holanda i Alemanya

La Guàrdia Civil ha detingut a Catalunya vuit presumptes membres d'una banda que es dedicava a distribuir haixix i cocaïna per Europa, amb connexions amb grups de narcotraficants de França, Alemanya i Holanda.

Segons que ha informat avui la Guàrdia Civil, en l'operació, denominada Harem, s'ha desmantellat un laboratori de cocaïna a Castelldefels (Baix Llobregat) i s'ha intervingut, en total, més d'una tona d'haixix, dos quilos de cocaïna i cinc vehicles utilitzats pels membres de la banda.

La investigació, que ha permès la desarticulació del grup de narcotraficants es va iniciar al desembre de l'any passat, amb la confiscació de 404 quilos d'haixix a l'interior d'una furgoneta que circulava per l'autopista AP-7 en sentit a Barcelona.

Els agents van detenir diverses persones en relació amb el transport d'aquesta partida d'haixix, i l'anàlisi de documents i agendes de telèfon confiscades va permetre relacionar-les amb una banda de narcotraficants establerta a Catalunya que ja estava sent investigada per la Guàrdia Civil.

De fet, els investigadors estaven ja darrera els passos del cap de l'organització, resident a Barcelona, i del seu home de confiança, veí de Salt (Gironès) i que s'encarregava de vendre la droga a altres grups de narcotraficants d'Europa.

Gràcies a la informació recollida, els agents van saber que la banda era a punt de traslladar una important partida d'haixix des d'Andalusia a Catalunya, una partida que el cap de l'organització havia adquirit el mes de gener passat en un viatge a Màlaga.

D'aquesta forma, la Guàrdia Civil va interceptar la furgoneta amb la droga quan circulava per Cervelló (Baix Llobregat) i va confiscar 20 fardells amb haixix amb un pes aproximat de 600 quilos en total.

A més del conductor de la furgoneta, uns altres cinc presumptes membres de la xarxa van ser detinguts a Salt, Castelldefels, Mataró (Maresme) i Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat).

Un dels suposats narcotraficants, cosí del cap de la banda, va ser arrestat quan va acudir a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca per interessar-se per la situació del seu familiar, que estava custodiat en aquestes dependències policials.

En l'última fase de l'operació es van registrar tres domicilis -dos de Salt i un de Castelldefels- i un bar de Barcelona, on es va intervenir abundant material per a la venda i manipulació de drogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.