Successos

Sant Llorenç d'Hortons

El gerent de GIM nega que hagi malversat fons públics de l'Ajuntament

L'alcalde manté el mutisme sobre la denúncia que va anunciar i ni tan sols l'ensenya als seus regidors

Bloqueja que es convoqui la junta en el ple

El gerent de GIM, la societat municipal Gestió d'Iniciatives Municipals de Sant Llorenç d'Hortons, creada el 2001 per gestionar el planejament urbanístic i els processos d'adjudicacions, Josep Esteve Claramunt, –en situació de baixa laboral des del 19 d'abril de l'any passat– va negar dimecres al vespre, en una trobada amb aquest diari, que hagi malversat diners públics, tal com l'acusa l'alcalde, Àlex Jover (PSC), a través dels mitjans de comunicació i reclama que li permeti que es pugui defensar “davant del consell d'administració de la societat, de la junta general d'accionistes i del ple per tal de salvaguardar la criminalització a la qual ha estat sotmesa la societat”. El fet que no s'accepti el seu oferiment, diu, “només es pot interpretar com un obstacle per aclarir els fets”. Esteve, que va pactar l'entrevista sense fotografies, assegura que la fiscalia de delictes urbanístics de l'Audiència Provincial “no té constància de cap denúncia” presentada contra ell i reclama que “es restitueixin els danys ocasionats” i es retiri del web municipal la carta pública contra ell. Malgrat els intents, la fiscalia no va poder concretar ahir si s'ha presentat la denúncia perquè la persona que se n'ocupa no estava localitzable perquè estava “de guàrdia”. Per si fossin pocs els dubtes sobre la presentació de la denúncia, la cap de CiU, Flèrida Melgen, va explicar ahir que l'alcalde va anunciar-li que havia presentat la denúncia “però no va donar cap detall ni als seus propis regidors”. El soci de govern, Ignasi Corral (ICV), no va voler fer ahir cap declaració sobre el tema.

Hores després que el diari parlés amb Esteve, Jover va assegurar que s'ha presentat una denúncia per malversació i prevaricació però no va voler donar més detalls, malgrat la insistència, ni tan sols el dia que va ser presentada, i, en vista dels dubtes del periodista, va afegir: “Quin sentit tindria dir mentides en un tema com aquest? La denúncia està presentada amb el meu nom i quan la fiscalia engegui els tràmits l'Ajuntament s'hi personarà com a acusació particular”. L'alcalde ha bloquejat també que els membres de la societat puguin convocar una junta general extraordinària al ple per donar explicacions de l'afer. L'alcalde ha donat ordres perquè la societat es regeixi a partir d'ara per la llei mercantil de societats, amb la qual cosa per demanar una junta cal anar als jutjats, si no ho faculta ell mateix.

LA FRASE

L'alcalde ha de restituir els danys ocasionats i deixar-me parlar davant la societat i el ple
Josep Esteve Claramunt
Gerent de la societat municipal GIM

LA FRASE

Quin sentit tindria dir mentides en un tema com aquest? L'Ajuntament s'hi personarà
Àlex Jover
Alcalde de Sant Llorenç d'Hortons


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.