Successos

montsià

els estralls de la ventada

Les galeries d'Amposta es reobriran avui

Els bombers donen per extingits els incendis d'Ulldecona i de Pratdip

La intensitat del vent va remetre ahir a les Terres de l'Ebre i va permetre iniciar les tasques per retirar les planxes soltes del sostre malmès del centre comercial Futuro Ciudad Amposta. No obstant això, les botigues de les galeries comercials van continuar tancades al públic, tot i que sí que es va permetre entrar al personal que hi treballa. “No hem obert per prevenció”, va explicar la gerent, Núria Pla, que va assegurar que el vent no havia ocasionat cap desperfecte a les botigues però que, en retirar les planxes, algunes es deixaven caure a la via pública, el que podria ocasionar algun incident entre els clients potencials. Pla també va assenyalar que encara no tenen una primera valoració econòmica dels danys però que la constructora se'n fa responsable. Avui sí que està previst que reobrin les galeries. Ara bé, la inauguració i l'obertura al públic de l'hipermercat Carrefour s'ha ajornat fins dijous i divendres vinent. “Confiem que ja estiga tot arreglat”, va cloure la gerent.

Les classes als nou centres escolars d'Amposta i la Sénia que s'havien suspès pel vent, dimarts a la tarda, i que van afectar més de 4.800 alumnes es van reprendre ahir al matí amb normalitat.

D'altra banda, els bombers van donar per extingits els incendis forestals del costat de l'ermita de la Pietat, a Ulldecona, i el de la zona del Coixac, a Pratdip. El primer va cremar 19,6 hectàrees de zona PEIN i el segon només 1,3 de vegetació forestal. En el cas d'Ulldecona avui està previst que tècnics del servei d'arqueologia de la Generalitat i l'especialista en restauració de pintures rupestres Eudald Guillamet visiten els abrics de la serra de Godall per determinar si el fum ha afectat les pintures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.