Successos

meteorologia

La neu cau a cotes baixes però sense afectacions

Va emblanquinar la serralada Prelitoral, en alguns punts per sota dels 500 metres

Gairebé un any després de la gran nevada del 8 de març del 2010, que va col·lapsar el país, la neu va tornar a caure ahir a cotes baixes, però sense arribar a la línia de la costa ni a provocar afectacions importants.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, Matadepera va ser una de les poblacions de cota més baixa (430 metres) on la neu va agafar. També ho va fer en altres punts del Vallès com ara Mura, Castellterçol o Sant Quirze Safaja. També van caure volves a Terrassa, però sense arribar a emblanquinar els carrers.

Al Montseny, a Montserrat, a Vic, a Berga, a Solsona i fins i tot a Collserola, també s'hi van veure precipitacions en forma de neu en diferents moments del dia, però no va agafar en tots els casos. Sí que ho va fer als punts elevats de l'Alt Penedès, com a Pontons (584 metres), on va nevar durant hores.

La Generalitat va mantenir activada la fase d'alerta del pla Neucat, ja que durant el matí va nevar sobretot al centre i nord-est del país i a la nit les precipitacions es van desplaçar cap al prelitoral i sud de Catalunya, on podria continuar nevant durant aquest matí. El fet que la nevada fos feble va evitar grans afectacions, que fonamentalment es van limitar a l'ús de cadenes a carreteres locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.