Blanco diu que només s'obrirà l'A-2 a Montmaneu quan es garanteixi la seguretat

El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat que només es restablirà el trànsit a l'autovia A-2 a Montmaneu tancada fa quatre setmanes en direcció Lleida, després que es detectessin esquerdes a la muntanya situada entre la Panadella i Argençola (Anoia), quan es garanteixi la seguretat als conductors i als treballadors que l'han d'arreglar. Blanco no ha donat terminis per la reobertura insistint que el més important és la seguretat. Durant el ple del Senat, el senador de CiU, Ramon Alturo, li ha demanat més atenció amb la gent de Lleida i mesures per «dignificar» la seva situació.

El Ministeri de Foment encara no té una data concreta per l'obertura de l'autovia A-2 al seu pas per Montmaneu i en direcció a Lleida. Blanco ha explicat que en totes les actuacions de Foment «prima la seguretat, quan s'aborda l'obertura d'aquest tram s'ha de garantir la seguretat pels ciutadans i pels treballadors que fa l'obra». «L'obrirem quan hi hagi les condicions de seguretat», ha afirmat el ministre.

Alturo s'ha queixat del caos que provoca aquest tall a la circulació dels vehicles, explicant les cues 'kilomètriques' que han de patir aquells que viatgen. Per arreglar-ho, Alturo ha demanat que mentre no es donin les condicions per restablir el trànsit, es s'alliberi el petge de l'autovia.

Alturo ha criticat que 'el ministeri de Foment ja sabia que aquest talús es podia desplaçar des del 29 de juliol del 2004. Coneixien el problema, però les preses per la inauguració han primat per sobre qualsevol actuació d'estabilització. Tot s'hagués resolt abans si s'haguessin preocupat una mica'.

El senador per Lleida després d'exigir la gratuïtat immediata de l'AP-2 per a transportistes i usuaris habituals de la zona de Lleida ha denunciat la falta de respostes. Alturo ha indicat que 'lamentablement després d'un mes ningú ha donat explicacions. Vostè fa poc va estar a Catalunya i no va dir res sobre aquesta via de comunicació. Es que potser els ciutadans de Lleida són de segona o tercera divisió, senyor ministre?'.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.