Successos

successos

Santa OLIVA

Multa de 350.000 euros per al lladre que va deixar invàlid l'amo d'un mas

L'acusat també ha estat condemnat a 14 anys de presó per intent d'homicidi i robatori amb violència

Va colpejar la víctima fins a deixar-la inconscient

La secció quarta de l'Audiència de Tarragona ha condemnat a 14 anys de presó l'acusat de perpetrar un assalt violent en un mas situat a l'avinguda Mare de Déu del Pilar, al terme municipal de Santa Oliva, la tarda del 28 de febrer del 2008. Durant el robatori, el delinqüent va propinar diversos cops al propietari, que va quedar inconscient. Aquestes greus lesions van afectar de manera severa el sistema nerviós central de la víctima, que segons consta en la sentència “ha quedat incapaç per desenvolupar qualsevol activitat professional, ha perdut la capacitat de memòria i s'ha convertit en una persona totalment dependent”. L'11 de desembre d'aquell mateix any, a més, el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat li va reconèixer “un grau de disminució del 94%” i, per aquest motiu, a part de la pena de presó, el processat haurà d'indemnitzar l'home amb un total de 290.000 euros per les lesions i les seqüeles que li ha causat, i també haurà de pagar 53.737 euros més al govern de l'Estat.

Es considera provat, doncs, que l'agressor va picar la víctima al cap amb un objecte contundent i també li va propinar altres cops. Després que l'amo de l'immoble quedés inconscient, l'inculpat el va conduir fins al sofà, el va lligar de mans i peus, el va emmordassar amb una bena i li va agafar la cartera, on hi havia 150 euros, dues targetes de crèdit i diversos documents personals.

Just després, va començar a escorcollar les habitacions del mas i els objectes de valor que va trobar els va anar carregant al vehicle de la víctima, que estava aparcat al garatge amb les claus posades al contacte. A l'interior del cotxe hi va introduir un gerro, figures de decoració, capses de sabates, dos reproductors de DVD, perfums, una televisió, una videoconsola, uns pantalons, uns binocles, un radiocasset, tabac i licor. Es va apoderar, així mateix, d'un rellotge i de joies, valorades en 6.440 euros, que juntament amb els 150 de la cartera també haurà de retornar a l'afectat. Curiosament, abans de fugir amb els efectes, es va cuinar dos ous ferrats amb un Camping Gas del domicili i, ja quan finalment va marxar, es va trobar amb els familiars de la víctima que es dirigien cap a la finca, amb els quals es va creuar com si res hagués passat.

LA XIFRA

14
anys de presó
és la pena imposada al processat per intent d'homicidi, robatori amb violència i detenció il·legal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.