Successos

vacarisses

Proposen fer de vianants els carrers Pau i Torrota

L'estudi de mobilitat de la Diputació preveu refer la plaça de l'Ajuntament i habilitar un solar per a aparcament

L'estudi de mobilitat que ha entregat la Diputació de Barcelona al govern de Vacarisses proposa la minimització del risc d'accidents i entre les mesures concretes preveu prioritzar el pas de vianants pel carrer Major i fer que els carrers Pau i Torrota siguin exclusivament per a vianants. Altres mesures que inclou l'estudi són la reurbanització de la plaça de l'Ajuntament, la creació de passos elevats tant al costat de l'escola Pau Casals com a la carretera BV-1212, just al costat de la plaça consistorial, i que serveixi per connectar amb seguretat els centres educatius i el CAP. En qüestions de mobilitat el document també proposa millorar l'accessibilitat a les estacions de tren de Can Serra i Torreblanca. L'estudi ha costat 25.740 euros, el 80% dels quals els ha pagat la Diputació i el 20% l'Ajuntament, i exposa cinc aspectes que s'han de millorar: la prioritat per als vianants, la creació d'itineraris a peu, l'oferta de transport públic, la gestió d'aparcament de vehicles i la seguretat viària. Altres propostes més que recull el document són l'adequació i senyalització del camí d'en Palà per a l'ús compartit de ciclistes i vianants, amb un itinerari que connecti les urbanitzacions del Ventaiol, el Palà, Can Serra, la Colònia Gall i la Coma amb el nucli de Vacarisses. També proposa un nou pla de sentits de circulació i la millora de l'autobús urbà. En relació amb l'aparcament, l'estudi proposa la regulació de l'estacionament de l'espai situat davant de l'escola Pau Casals, la millora de la urbanització de l'aparcament de la rectoria i buscar uns terrenys per condicionar-los com a aparcament a l'entorn del centre.

La Diputació també ha entregat a l'Ajuntament el pla local d'habitatge, en què es defineixen les actuacions entre el 2011 i el 2016, entre les quals destaca la creació d'un registre de solars sense edificar i la implementació de promocions d'habitatge protegit mitjançant un programa d'informació i mediació municipal.

LA XIFRA

25.740
euros
ha costat l'estudi de mobilitat de la Diputació, el 20% dels quals els ha pagat l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.