Successos

tiroteig a germans sàbat

Presó per a quatre dels vuit detinguts pel crim de Girona

El jutge els atribueix l'assassinat de José Agustín González i també l'intent d'assassinat del seu germà, Adrián

Diversos testimonis afirmen que abans van amenaçar de mort les víctimes per telèfon

El titular del jutjat número 1 de Girona va enviar ahir a la presó quatre dels detinguts en relació amb el crim de Germans Sàbat: Jesús Moynelo Díaz (l'autor material dels trets), els germans Antonio, Nini, i Iván Jurado Gómez, i el seu cosí Ismael Mohamed Gómez. Per a la resta dels detinguts, Bárbara Gómez (mare dels germans Jurado i companya de Moynelo), Jordi Bofill, Sara Martín Recio i María del Mar Rodríguez Pizarro, que en principi van quedar en llibertat sense fiança, però amb l'obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat i la prohibició d'acostar-se a menys de 200 metres dels familiars de la víctima i del seu domicili i la prohibició de sortir del país.

El jutge, a petició del fiscal i també de l'acusació particular, que exerceix Carles Monguilod, atribueix als imputats el delicte d'assassinat de José Agustín González i un altre d'intent d'assassinat del seu germà, Adrián. Els quatre homes que han estat a la presó són els quatre que segons ha determinat la investigació viatjaven en el primer vehicle que va arribar a Casa Pepe, tot i que dos d'ells, Iván Jurado i Ismael Mohamed asseguren que no van anar a l'escena del crim. Fiscal i acusació, però, consideren, que hi van acudir amb premeditació i que mentre no hi ha dubte que Jesús Moynelo va disparar els trets perquè ell mateix ho ha reconegut, considera que els germans Jurado i el seu cosí són coautors dels delictes d'assassinat i d'intent d'assassinat, ja que eren instigadors “de tot el que va passar des de fa anys” perquè havien mantingut nombrosos conflictes amb els germans González i creuen que tenien motius per matar-los. El fiscal va remarcar que un d'aquests enfrontaments entre les colles, de fa cosa d'un any, va acabar quan Moynelo va fer rebotre una bola de petanca contra el cap de José Agustín González. Les acusacions mantenen que es va establir un acord entre els acusats per anar a matar els germans González. Segons el fiscal, a més a més, la colla del Pont Major, a través del telèfon de Jordi Bofill van amenaçar-los dient-los que pujarien a matar-los a trets.

Jesús Moynelo, representat pel lletrat Benet Salellas, nega totalment l'existència d'aquest pla per matar els germans González. Ell assegura que va anar a Casa Pepe (ells en diuen Las Escalitas) amb el seu afillat Nini, però només amb la intenció de “dialogar civilitzadament” amb els González perquè els seus fillastres li havien explicat que els de la colla de Germans Sàbat s'havien presentat a la tarda al Pont Major “armats fins a les dents” i que havien amenaçat Jordi Bofill i la seva xicota, Sara, els havien escopit, i van advertir que matarien Nini. Moynelo assegura que va portar el rifle per por i que, quan van arribar a Casa Pepe, els que eren a la terrassa li van començar a llançar coses i llavors ell va treure el rifle “per por” i assegura que quan va disparar no volia matar ningú. Diu que després que ell disparés el primer tret algú del bar també va disparar amb pistoles. Afirma que si no es van trobar beines de cap pistola deu ser perquè devien ser de fogueig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.