Successos

Successos

terres de l'Ebre

Desarticulen una altra banda que robava en domicilis

No és la mateixa que va fer l'assalt violent del barri Castell però els seus integrants es coneixien

Els Mossos detenen quatre persones als municipis d'Ulldecona, Alcanar i Vinaròs

Els Mossos d'Esquadra de l'àrea territorial d'investigació de les Terres de l'Ebre han desarticulat una banda especialitzada en robatoris amb força a domicilis de les Terres de l'Ebre, bàsicament de la comarca del Montsià, però també del Baix Ebre i del Baix Maestrat a al nord de Castelló. Concretament, els agents van detenir el 7 de juliol passat els quatre integrants d'aquest grup, d'edats compreses entre els 23 i els 34 anys, tots quatre d'origen romanès.

Les detencions es van fer en domicilis d'Ulldecona, Alcanar i Vinaròs; en aquesta darrera localitat la detenció es va fer en col·laboració amb la Guàrdia Civil.

Tots quatre han ingressat a la presó i se'ls imputen els delictes de robatori amb força i associació il·lícita. A un d'ells se li imputa, a més, un delicte contra la salut pública per tinença de drogues. Li van decomissar sis plantes de marihuana.

La investigació del cas ha pogut constatar que de l'abril al juny d'enguany aquest grup de persones hauria comès un total de dotze robatoris amb força a les localitats d'Ulldecona, Alcanar, Freginals, Amposta (la Carrova), Alfara de Carles i Bítem. Tots ells en habitatges aïllats i quan els seus propietaris havien marxat.

Aquesta banda desarticulada no és la mateixa que va dur a terme l'assalt violent al barri Castell la matinada del dilluns de la setmana passada a conseqüència del qual va resultar morta una dona de 71 anys. “Es coneixien entre ells perquè tots són romanesos i actuaven per la mateixa zona, però no hi tenien cap relació delictiva”, va precisar Miquel Àngel Soro, cap de la unitat territorial d'investigació de les Terres de l'Ebre. El modus operandi és també diferent ja que els de la banda desarticulada ara vigilaven les seues víctimes i sempre entraven a la casa quan els propietaris havien marxat. “Si topaven amb algú, marxaven sense enfrontar-se”, hi va afegir Soro. Entraven amb guants i tapaboques, per no ser identificats.

La investigació del cas del barri Castell continua sota secret de sumari. Hi ha tres detinguts i quatre identificats que, segons el sergent Soro, no tardaran gaire a detenir.

Alcanar vol més vigilància

Els fets del barri Castell han sacsejat també Alcanar, on la víctima mortal era molt coneguda ja que va ser molts anys mestra al CEIP Joan Baptista Serra. A més, també s'han produït diversos robatoris en habitatges aïllats d'Alcanar Platja amb els propietaris a dins. Per tot això la junta de govern local ha acordat demanar al Departament d'Interior i a la subdelegació del govern a Castelló més dotació i coordinació policial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.