Successos

SUCCESSOS

Una avioneta que fumigava els arrossars del Delta cau en una sèquia

Feia els tractaments contra els mosquits dels arrossars i és la tercera que s'estavella al Delta en menys de quatre setmanes

El pilot resulta il·lès

Una avioneta que fumigava arrossars al marge esquerre del delta de l'Ebre va estavellar-se ahir en una sèquia propera a la badia del Fangar, entre els termes municipals de Deltebre i l'Ampolla. L'aparell estava efectuant el segon tractament de la temporada contra els mosquits de l'arrossar quan va tenir una avaria mecànica. “Segons sembla el motor ha perdut potència i el pilot ha hagut d'efectuar un aterrament d'emergència”, va explicar Raül Escosa, director tècnic del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (Code), l'organisme encarregat de la lluita contra el mosquit al Delta. Així el pilot va aprofitar per aterrar en un camí que la societat estatal Acuamed està construint al costat de la badia del Fangar per dur a terme el projecte de filtres verds, però no va poder evitar que l'avioneta, propietat de l'empresa Avialsa, caigués dins una sèquia.

El pilot va resultar il·lès i va poder sortir de l'aparell pel seu propi peu, però els tractaments aeris contra els mosquits es van haver d'ajornar. “En tota la setmana no hem pogut treballar perquè feia vent i ara aquesta avaria ens farà acumular més retards”, es lamentava Escosa.

Es tracta de la tercera avioneta que en menys de quatre setmanes s'estavella al Delta. La primera va caure a la badia del Fangar l'última setmana de juny quan intentava agafar aigua per a l'extinció de dos incendis a la demarcació de Tarragona, i la segona a la badia dels Alfacs la setmana passada quan treballava per apagar un foc declarat a Freginals.

L'accident va tindre lloc al voltant de les nou del matí –les fumigacions comencen a quarts de sis– i al lloc dels fets hi van acudir la policia local de Deltebre i dues dotacions dels Bombers de la Generalitat.

LA XIFRA

2.500
hectàrees
d'arrossars de les 22.000 que hi ha al Delta són objecte dels tractaments contra els mosquits.

Tractaments contra les larves

Els tractaments aeris dels arrossars es fan a les franges perimetrals dels nuclis poblats del Delta per reduir la població d'Anopheles atroparvus i Culex modestus, les dues espècies que posen els ous a l'aigua estancada dels arrossars. Com tots són tractaments antilarvaris i se'n programen tres per temporada. El primer es va fer fa tres setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.