Demanen cinc anys de presó per als acusats d'assaltar una empresa de la Vall d'en Bas

El fiscal demana cinc anys de presó per a Eva Parés Muñoz, Javier Díaz Duran, Manuel Pardo Núñez i Fidel Rodríguez Filgueira, acusats de robatori amb intimidació per haver assaltat una empresa de la Vall d'en Bas amb una pistola el 30 de maig del 2008.

Segons l'escrit d'acusació, els tres primers acusats, dirigits per Rodríguez, que coneixia l'empresa perquè hi havia treballat, van entrar a les instal·lacions de Bastides Pirineus, de la Vall d'en Bas, i a la planta superior, on hi ha les d' Estudis i Projectes la Vall SL. Els tres assaltants, que van actuar disfressats, es van distribuir per les dues plantes de la nau. A baix s'hi va quedar Parés amb una pistola, vigilant els quatre empleats, que Díaz va lligar de mans i peus, i Pardo se'n va anar a dalt i amb una pistola va amenaçar els empleats que hi va trobar i els que van anar arribant, en total set més. Mentrestant Díaz els anava lligant de mans i peus. Així, i aprofitant l'hora que Rodríguez els havia dit que la caixa forta estaria oberta, els assaltants van obtenir 21.800 euros, a més d'un bitllet de 500 euros d'una empleada. Abans de fugir van causar danys per valor de 427 euros per impedir les comunicacions per telèfon. Les armes van resultar ser una pistola de salves i una de balins.

Precisament ahir la secció tercera de l'Audiència va posar en llibertat amb càrrecs un dels acusats d'aquest assalt, Manuel Pardo, que juntament amb els altres tres estava en presó preventiva. El seu advocat, Benet Salellas, va al·legar que s'havia enviat Pardo a la presó perquè a més del delicte de robatori amb intimidació també se li n'atribuïa un de detenció il·legal que no recull el ministeri fiscal en el seu escrit d'acusació. El fiscal es va oposar a la petició però el tribunal va atendre la petició de la defensa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.