Successos

URGELL

Un aiguat amb pedra inunda Tàrrega

Una forta tempesta va creuar ahir a la tarda el nord de l'Urgell i el Pla d'Urgell, deixant un rastre de baixos inundats a Tàrrega i malmetent els conreus de poma, en plena collita.

En poc menys d'una hora, a Tàrrega van caure 23 litres per metre quadrat. L'aigua va obligar els bombers a fer nombroses sortides per treure l'aigua que havia inundat algunes cases. L'Ajuntament ha anunciat que estudiarà mesures per evitar inundacions a l'avinguda de la Generalitat i als carrers adjacents com Ramon de Mur, els més afectats durant la tempesta d'ahir. L'aigua ha servit per posar a prova les recents obres de desguàs de la xarxa pluvial que desemboca al riu Ondara. L'actuació ha contribuït que els danys no fossin majors.

El major mal se l'han emportat els pagesos. En plena campanya de recollida de la poma Golden, pedres de la mida d'una avellana i més grans s'han abatut sobre els arbres de Bell-puig, Vila-sana, Tornabous, i Ivars d'Urgell, entre altres municipis. Les afectacions caldrà avaluar-les els propers dies, però des d'Unió de Pagesos s'avança que afecten entre el 50% i el 100% de la collita de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.