Successos

homicidis

Entra a la presó el sospitós del crim de Vilobí d'Onyar

El jutge creu que hi ha prou indicis que indiquen que va matar el masover a cops de pal i passant-li pel cim amb un cotxe

Ell es declara innocent i manté que es va trobar el seu “amic” mort

Sayon Kourouma, el sospitós de la mort de Josep Sais, el masover del mas Artau de Vilobí, va entrar ahir a la presó de Girona per ordre del jutjat de Santa Coloma. Kourouma va mantenir davant del jutge la seva innocència i va insistir en la seva versió que quan ell va arribar al mas ja es va trobar Sais moribund i que va ser ell qui va anar a avisar els veïns, que van ser els que finalment van trucar els serveis d'emergència i els Mossos. Però el jutge va atendre la petició del fiscal, Enrique Barata, que va demanar l'empresonament de Kourouma basant-se en els molts indicis que, segons ell, l'incriminen. Entre aquests indicis hi ha les empremtes del sospitós a la clau de canviar rodes que es considera l'arma del crim i que els Mossos van trobar a l'escenari. La defensa de Kourouma, exercida pel lletrat Óscar Àlvarez, indica que és normal que el seu client deixés les ditades a la clau perquè precisament al migdia havia canviat les quatre rodes del Citroën CX que ell utilitzava normalment. Ara els perits hauran de precisar si la sang de la víctima trobada a la clau va per sobre o per sota de les empremtes de Kourouma.

El fiscal també considera altament incriminatòries les contradiccions de Kourouma en relació amb les declaracions d'altres testimonis i amb els resultats de les proves científiques. El sospitós assegura que va arribar al mas a les 8.30, quan tornava de Girona amb un amic i que llavors ja era de nit, quan en aquest temps a aquesta hora encara clareja. Diu que va veure que Sais era a terra, al costat d'una furgoneta Volkswagen, propietat de l'empresa forestal d'uns veïns, i va intentar reanimar-lo. Kourouma assegura que ell no va conduir ni va tocar la furgoneta, però els Mossos van trobar sang als pedals i al volant de la furgoneta i les claus del vehicle eren a la butxaca de Kourouma. Hi ha evidències clares que la roda d'un vehicle va passar pel damunt del cap de Josep Sais, que també tenia quatre cops al cap donats amb molta contundència amb la clau.

La versió de Kourouma és que després d'intentar reanimar Sais va anar a casa dels veïns amb el Citroën per avisar-los del que havia passat. Segons exposa, va cridar la parella que viu a la casa del costat i ells van tardar un xic a baixar i després van anar amb cotxe cap al mas Artau. Van comprovar que Sais estava mort i llavors van fer la trucada per alertar la policia. Aquesta trucada consta registrada cap a les 11 de la nit, cosa que fa que el fiscal consideri que les dues hores i mitja entre l'hora que Sayon diu que va arribar i va veure Sais estès i l'hora de l'avís el sospitós les va dedicar a amagar proves i buscar-se coartades.

La seva defensa manté que aquesta hipòtesi es incongruent perquè Kourouma tenia opció de fugir lluny en lloc d'alertar de la mort de Sais i que la prova clau, com és l'arma, era a l'escena del crim. Álvarez demanarà que es faci una pericial a Kourouma per comprovar si els problemes de visió que pateix li van poder fer veure malament l'hora, que diu que va mirar al rellotge del Citroën i també que es comprovi si el rellotge d'aquest vehicle anava a l'hora.

Óscar Álvarez ja ha anunciat que presentarà recurs contra l'ordre de presó a l'Audiència. A part de la gravetat dels fets imputats, la falta d'arrelament del sospitós va ser un dels arguments clau per dur-lo a la presó. Kourauma no té permís de residència, no té feina estable, abans de conèixer Sais vivia sota un pont i ara dormia al Citroën CX que els Mossos han comissat com a prova del crim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.