Successos

montcada i reixach

L'extorqueixen i li fan cavar la seva tomba

Els Mossos han detingut els homes que intimidaven un noi de Barcelona

Els Mossos han desarticulat una banda criminal que extorsionava un jove veí de Barcelona després de vendre-li un vehicle de gamma alta per internet. Els quatre detinguts, de nacionalitat espanyola i edats compreses entre els 30 i els 38 anys, acumulen 32 antecedents per diversos delictes. El grup criminal va arribar a atemorir la víctima tancant-la en una casa aïllada de Montcada i Reixac, on la van obligar a cavar la seva pròpia tomba. La investigació policial es va iniciar quan els criminals van robar el cotxe que el jove acabava de comprar i, sota amenaces d'arma de foc, el van forçar a signar els documents necessaris per efectuar novament el canvi de nom.

Després de prendre-li el cotxe que ell havia pagat, els autors li van exigir el pagament de 20.000 euros en efectiu amb l'advertiment que, si no pagava, el matarien a ell i la seva família. Mentre va durar el procés d'extorsió, els ara detinguts van privar fins a quatre vegades de llibertat la víctima. Amb la intenció d'atemorir-lo al màxim, en dues ocasions el van tancar a una casa aïllada de Montcada i Reixac i dues vegades més el van retenir contra la seva voluntat. En un dels episodis, els membres del grup desarticulat van arribar a facilitar una pala a la víctima per tal que cavés la pròpia tomba. El denunciant va haver de recórrer als seus familiars per satisfer les exigències dels extorquidors, arribant a lliurar-los el vehicle del seu pare perquè no el continuessin intimidant.

En el marc d'un dispositiu policial al districte de Sant Martí a Barcelona, membres de l'equip investigador i del Grup Especial d'Intervenció (GEI) van detenir els tres principals autors dels fets, en el moment en què aquests estaven controlant el domicili particular dels pares de la víctima. La quarta i última detenció es va fer el dijous 20 d'octubre passat.

En el marc de l'operació també s'ha dut a terme una entrada i perquisició al domicili on s'havia retingut fins a dues ocasions la víctima, a la localitat de Montcada i Reixac. Els investigadors van intervenir armes de foc i munició, entre les quals una escopeta de canons retallats i una arma curta amb la qual haurien intimidat la víctima, així com cocaïna i estris i substàncies per processar-la i tallar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.