Successos

tribunals

Jutgen a Girona dos acusats d'estafar 450.000 euros

Els processats són un matrimoni que hauria falsificat 423 xecs d'una empresa de les Preses per la qual treballava la dona

El fiscal demana set i cinc anys de presó

La secció tercera de l'Audiència de Girona celebrarà dimecres un judici contra una veïna de Sant Joan les Fonts, Núria Miralles, i el seu marit, Miguel Amaro, originari de Tànger (Marroc), els quals estan acusats d'haver-se apropiat de 450.631 euros a través de l'execució de factures fictícies. Segons recull el ministeri públic en l'escrit de conclusions provisionals, l'entitat mercantil Tints i Acabats Campos, SL, de les Preses, va contractar la dona el 2003 com a treballadora autònoma per tal que s'encarregués de la comptabilitat i la gestió administrativa de l'empresa. Aprofitant que tenia accés als talonaris de xecs, els pagarés i els extractes dels comptes corrents, Miralles, amb l'ajuda de l'espòs, va falsejar presumptament 423 xecs entre el 2004 i el 2007. En tractar-se d'operacions mercantils inexistents, el fiscal sosté que plagiaven la firma del representant legal de la companyia i que, després, ingressaven els diners en un compte conjunt o en un de la imputada. Precisament, com que ni els xecs ni els pagarés corresponien a cap transacció real, a partir del 2006 van començar a fer factures per justificar la fuga de diners. El ministeri públic els acusa d'un delicte continuat d'estafa i de falsedat en document mercantil. D'una banda, la dona s'afronta a 7 anys de presó i una multa diària de 10 euros al llarg d'un any; i, de l'altra, el fiscal demana una pena de 5 anys per a Amaro i una multa diària de 10 euros durant 9 mesos. I, en concepte de responsabilitat civil, exigeix que indemnitzin l'entitat amb 450.631 euros.


L'empresari Juan Francisco Segura ha estat condemnat a dos anys de presó per l'Audiència de Girona per haver venut una finca sense el permís dels seus socis i quedar-se part dels diners. El jutge li ha imposat dos anys de presó i el pagament d'una indemnització de 224.800 euros per als afectats. Els fets es remunten al 2005, quan es va desprendre a esquena dels seus socis d'un terreny de 16.931 m² de Cercs a una altra societat. Malgrat que la propietat estava taxada en 562.000 euros, la va vendre per 111.000 i se'n va quedar 93.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.