Successos

anoia

Presó pel regidor de Masquefa que va atropellar dos joves

L'Audiència considera que manté “ una actitud delictiva”

Ha enviat correus electrònics d'amenaça

L'Audiència de Barcelona va dictar ahir presó provisional sense fiança per a Juan José García Mora, el regidor de Masquefa (Anoia) acusat d'atropellar dues persones el dia 12 d'octubre després que una d'elles despengés una bandera espanyola que el polític havia estès d'una barana de l'ajuntament. El jutge li va imputar dos delictes d'homicidi imprudent en grau de temptativa.

La fiscalia va presentar un recurs davant el tribunal contra la decisió de deixar en llibertat el regidor –tal com li va concedir el jutjat de Martorell l'endemà de l'atropellament– perquè García Mora va incomplir l'ordre d'allunyament el mateix dia que se li va notificar la mesura.

L'Audiència ha decidit revocar ara la llibertat provisional de García Mora perquè “persisteix un clar risc de reiteració delictiva”. Segons la resolució judicial, el regidor independent de Masquefa va incomplir l'ordre d'allunyament “el mateix dia que se li va notificar la mesura”, de manera que “va mostrar una absoluta indiferència envers el compliment de les resolucions judicials”. A més, la resolució posa sobre la taula que aquest mateix dia García Mora va enviar un missatge “amenaçador a una de les víctimes que denotava una actitud desafiant i agressiva”.

Segons l'Audiència, aquestes no són les úniques mesures d'agressivitat de l'acusat, ja que García Mora també va remetre un correu electrònic a la ràdio municipal de Masquefa que deia: “Ja estic de tornada amb el meu camió de 3.500 quilos. Foteu-vos catalufos, el pròxim cop us mato. Si voleu alguna cosa de mi estic als bars bevent orujo. Visca Espanya, amunt Franco”.

Per aquests motius, han conclòs que la mesura cautelar d'allunyament “no eliminaria el risc patent que pot atemptar l'acusat contra béns jurídics, no només de la persona protegida sinó també d'altres persones d'ideologia contrària a l'acusat”. A més, l'Audiència considera que els motius aportats per l'acusat i el seu advocat respecte als motius que el van portar a trencar l'ordre d'allunyament i al fet de comprometre's a abandonar les seves funcions públiques i a marxar momentàniament de la localitat, “no ofereixen cap garantia que en el futur l'acusat compleixi el que ara promet”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.