Roben un tràiler carregat de coure a prop d'una comissaria dels Mossos, a Girona

En ple dia es van endur la càrrega amb un camió tractor també robat a la zona i van abandonar el camió, buit, al Vallès

El xofer de Japic Petit va sortir diumenge a la tarda de la nau de l'empresa a Llagostera i va agafar el tràiler amb la càrrega de coure que havia de dur a Itàlia. El xofer es va aturar a Girona perquè volia passar per casa seva a recollir roba i menjar per al trajecte, tot i que l'empresa aconsella als seus xòfers que no facin parades fora de ruta. No obstant això, el xofer va aparcar el cotxe a la zona de Mas Xirgu ben a prop de la comissaria dels Mossos perquè va passar que allà no corria perill. Es va equivocar, perquè quan va tornar, a quarts de nou del vespre, el remolc havia desaparegut. El transportista va anar a presentar denúncia als Mossos d'Esquadra. El camió tractor, que duia GPS, no se l'havien endut. Els responsables de Transports Japic van agafar el cotxe i van entrar a l'autopista intentant trobar el seu camió.

A dos quarts de cinc de la matinada, el responsable de Transports Martínez va anar a denunciar que li havien robat el camió tractor d'un Scania que també tenia estacionat a la zona de Mas Xirgu. Com que aquest camió també duia GPS, els Mossos i els transportistes en van seguir la pista amb l'aparell localitzador. Aviat van veure que els marcava senyal en un punt del polígon Santiga al Vallès i van avisar els Mossos de la zona perquè hi anessin. Quan hi van arribar, van poder recuperar el camió tractor de Transports Martínez i el remolc de Japic Petit, però el coure ja havia estat descarregat i dels lladres no n'hi havia ni rastre. El juliol passat van robar tres camions carregats amb 75 tones de coure, valorat en 600.000, euros a l'empresa Japic Petit de Llagostera, i el transportista encara no ha pogut cobrar res de l'assegurança. L'empresa reclama una investigació més seriosa dels lladres de coure que se centri en la zona del Vallès, on van a parar els botins.

Robatoris a dojo al tram gironí de l'AP-7

Els Mossos i la Guàrdia Civil van fer pública ahir la detenció de 19 persones (18 algerians i un espanyol) membres d'una banda que estava especialitzada en dues modalitats delictives: robar cotxes de gamma alta encara sense estrenar de les veles de les empreses i recórrer l'autopista AP-7 des de la Jonquera fins a Alacant per saquejar els cotxes dels turistes fent-los el truc de la roda rebentada. Al tram gironí de l'AP-7, en els darrers mesos s'han denunciat entre un i dos robatoris per setmana perpetrats amb aquest sistema, una variant del famós mètode dels peruans. El modus operandi consisteix a rebentar la roda d'algun turista que s'ha aturat en un àrea de descans. Quan la víctima arrenca, sense adonar-se que tenen la roda punxada, ells amb el seu cotxe es posen al costat i els avisen. Quan s'aturen a mirar, els ho roben tot i fugen a tot drap.

El Q-7 robat al ceretà

Un empresari del ram de la fusta de Puigcerdà va ser víctima, de tornada d'un viatge de negocis al sud de l'Estat, dels assaltants de l'autopista. L'empresari conduïa un Audi Q-7 i circulava en sentit nord a la zona d'Alacant quan li van fer el truc de l'avaria. Els assaltants van actuar violentament contra el conductor, se li van endur el cotxe, la documentació i tots el diners, i el van deixar abandonat. L'home va ser auxiliat i recollit per un veí de Banyoles que el va dur fins a Granollers i li va deixar diners perquè des d'allà pogués agafar un tren cap a Puigcerdà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.