Successos

La Unió de Llauradors denuncia robatoris a les zones rurals de l'Alcoià

Els lladres solen robar olives per convertir-les en oli i obtenir diners de manera fraudulenta

La Unió de Llauradors porta diverses setmanes recollint queixes de productors i veïns de localitats de la comarca de l'Alcoià com Beneixama, Biar, Banyeres de Mariola o Muro on s'estan registrant robatoris en moltes explotacions agrícoles. Els furts s'intensifiquen de nit, sobretot en aquests últims dies en aprofitar que hi havia lluna plena.

Francisco Vañó, secretari comarcal de La Unió a L'Alcoià assegura que «estem registrant pèrdues importants, sobre tot, d'olives robades que després poden portar-se de manera fàcil i fraudulenta a les cooperatives per fer oli». Aquestes accions han provocat una forta sensació d'inseguretat a la zona.

Així mateix, Vañó denuncia que no hi haja una condemna ferma per a aquest tipus de subtraccions pel fet de ser menors. «Si el lladre roba fins a 60 kg d'oliva o qualsevol altre producte de les nostres collites en un dia, no és considerat un delicte per l'actual Codi Penal. Però hem de tenir en compte que els lladres solen anar en grups, per la qual cosa els quilos que finalment ens furten poden representar quantitats importants», ha comentat. A més, a aquesta circumstància cal afegir «l'enfonsament dels preus que portem registrant durant els últims temps que provoquen que els productors no traguem ni per a despeses», apunta Vañó. En aquest sentit, adverteix que «en temps de crisi com els quals estem vivint, l'agricultura juga un paper fonamental en l'economia del país i s'ha convertit en el puntal de molts pobles de l'interior».

Amb tot açò, el secretari comarcal de La Unió a L'Alcoià assegura que «els veïns senten por davant aquesta situació, perquè temen que a continuació els roben també animals, com conills o gallines, o fins i tot entren a les seues cases i facen mal a les seues famílies». Davant aquests fets, La Unió de Llauradors vol denunciar aquesta situació que posa en perill el treball i el sustent de molts agricultors de l'Alcoià i exigeix que s'intensifiquen les labors de vigilància policial a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.