Successos

homicidi a olot

Presó sense fiança per als sospitosos del crim d'Olot

El jutge manté el secret de sumari del cas per poder continuar fent proves sense que la defensa en tingui coneixement

La família dels arrestats els dóna suport i en vol demostrar la innocència

Presó provisional, sense fiança i comunicada, és la resolució que va adoptar finalment, ja de matinada, el jutge d'Olot Juan Granero per als germans Ajit i Gurjeet Sing Sodhi, com a autors tots dos d'un delicte d'assassinat, en relació amb la mort a ganivetades de Manprit Kaur, esposa d'Ajit i cunyada de Gurjeet. El jutge va optar per enviar a la presó els dos germans atenent als arguments incriminatoris que li va presentar el fiscal Victor Pillado i també després d'haver interrogat dos testimonis, que van prestar declaració també dilluns a la tarda.

Tot i que el fiscal considera que les proves biològiques, bàsicament d'ADN, que han aconseguit a l'escenari del crim i al cos de la víctima són indicis suficients per pressuposar la participació en concepte d'autors dels dos germans en el crim, en totes les hores que van durar els interrogatoris no van aconseguir arrencar cap confessió ni del marit ni del cunyat, que sempre s'han declarat innocents i sempre han mantingut la mateixa versió: que ells van trobar la noia morta quan van arribar a casa tornant de la feina. Tots dos van ser detinguts divendres però els Mossos, en un intent de fer-los incórrer en contradiccions, van evitar en tot moment que es comuniquessin entre ells i fins i tot un (Ajit) va estar als calabossos de la comissaria de Girona i el seu germà va estar el cap de setmana tancat a Olot. L'aïllament no ha afectat només els detinguts sinó també als seus familiars d'Olot, que segueixen la investigació de prop i que lamenten que no els hagin donat explicacions sobre la situació dels dos homes. Els parents afirmen que, des de la resolució judicial, ni tan sols els han informat de quin és el centre penitenciari on han traslladat els dos sospitosos. Tot i que els detinguts ja han passat a disposició judicial i se'ls ha decretat presó, el jutjat manté la investigació sota secret de sumari, i com a conseqüència la defensa dels dos homes no pot accedir a les proves que s'estan realitzant ni conèixer els moviments de la policia i del fiscal. Els familiars, però, continuen donant suport total a Ajit i el seu germà i, segons diuen, creuen fermament en la seva innocència i lluitaran per demostrar-la.

La víctima, Manprit Kaur, de 25 anys, tenia un fill de cinc i compartia habitatge amb el seu home i el seu cunyat al carrer Velázquez d'Olot, on el 24 de gener va ser assassinada a ganivetades. La noia treballava fent el torn de nit a la fàbrica Pagès Valentí del pla de Politger a Sant Jaume de Llierca i al matí, quan tornava a casa, duia el nen a l'autobús escolar i després anava a dormir.

LA DATA

24.01.12
la jove
Manprit Kaur va ser assassinada a ganivetades a casa seva a Olot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.