Successos

tribunals

Tres anys per a la mossa que posava multes per venjança

S.P. no podrà exercir de policia durant dos anys i haurà de pagar una multa de 1.800 euros per haver falsificat un document oficial essent funcionària

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha condemnat a tres anys de presó S.P., l'agent dels Mossos d'Esquadra que estava acusada d'haver imposat multes a un noi per venjança. El tribunal considera que la mossa és autora responsable d'un delicte de falsificació de document oficial comès per un funcionari públic. Així mateix, la sentència ordena que S.P. sigui inhabilitada durant dos anys del càrrec de mosso d'esquadra i que pagui una multa de 1.800 euros.

Segons el text de la sentència, ha quedat provat que S.P. va posar multes falses per revenja per l'enemistat que tenia amb el noi. El jove va rebre fins a tres multes datades el 26 de juny del 2008 a la carretera C-253, a l'altura de Platja d'Aro. Segons la sentència, el dia que l'agent va posar les multes va ser el 25 de maig del 2008, tot i que posteriorment va modificar la data canviant els cincs per sisos i fent veure que la multa l'havia posada el mes de juny. La sentència recull que la infracció “no es va poder cometre” el maig ni la multa la va poder posar el dia que constava als butlletins de denúncia per diversos motius, però sobretot perquè a dos quarts de set del matí –hora que consta a les denúncies– S.P. ja havia acabat el seu torn. Segons la sentència, més d'un mes abans de les multes, el dia 17 de maig del 2008, l'agent va tenir un enfrontament amb el personal de servei de la discoteca Ático de Platja d'Aro en el qual va intervenir el noi, que li va dir que marxés del local. Una setmana més tard, el 25 de maig, S.P. es va valer d'una clau d'entrada al sistema informàtic d'un altre agent i va consultar les dades del noi i també d'una altra cambrera amb qui havia discutit. A més, el jove va explicar que el dia que suposadament li van imposar les multes havia tornat molt tard, de matinada, de Saragossa, on havia estat treballant tot el dia, i que ni tan sols conduïa el seu vehicle, amb el qual va ser multat, sinó que duia la furgoneta de l'empresa.

LA DATA

17.05.08
és el dia
que la mossa va tenir una discussió a la discoteca Ático de Platja d'Aro en la qual va intervenir el noi


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.