Buscats i atrapats

En un any i mig han estat detingudes en territori gironí una trentena de persones buscades per delictes en altres països

Nebojsa Jovanovic, natural de l'ex Iugoslàvia, era buscat per la justícia italiana per una vulneració de la prohibició d'entrada a l'espai Shengen. El va enxampar la Guàrdia Civil a la Jonquera l'11 de gener del 2008.

Ismet Citak, un home de Bòsnia Hercegovina que tenia una ordre de detenció a Alemanya va ser detingut per la Guàrdia Civil el 15 de febrer del 2008 a Figueres.

Costel Iordache, un romanès buscat al seu país va ser enxampat també per la Guàrdia Civil a la Jonquera.

Gabriel Enache, romanès, que tenia una ordre de detenció per un delicte relacionat amb la prostitució emanada de Romania, va ser detingut a Maçanet de la Selva el 4 de setembre del 2008.

Patrizio Bosti, tot un cap de la Camorra napolitana, un dels trenta criminals més buscats a Itàlia, va ser detingut per la Guàrdia Civil el 10 d'agost del 2008 mentre feia una mariscada al popular restaurant El Xacó de Platja d'Aro. Bosti, que ja feia un temps que s'havia establert a la zona, portava una documentació amb el nom de Daniele Giovanni.

Vasile Narcis Dogenau, un romanès reclamat per la justícia del seu país per un delicte de falsificació va ser detingut per la Guàrdia Civil a la Jonquera el 5 de novembre del 2008.

Mihaela Loredana Miron, una romanesa buscada al seu país per un delicte de detenció il·legal comès per particular va ser atrapada el 2 de desembre del 2008 a la Jonquera. L'arrest el va fer la Guàrdia Civil.

Iulia Redia i el seu home, Tali Zaporochenco, de nacionalitat ucraïnesa, van ser detinguts a Lloret de Mar i Calella, respectivament, el mes passat arran d'una ordre de detenció del seu país, que els buscaven perquè han estafat uns 18 milions d'euros a través d'una trama de venda de pisos, que va implicar molta gent, sobretot necessitada. Els va atrapar la Guàrdia Civil.

David Stanvich, de 37 anys, que tenia una ordre de detenció de les autoritats franceses, que el buscaven des del 2004 per una estafa de 60.000 euros comesa pel sistema del rip deal o negoci podrit, va ser detingut el mes de maig a Platja d'Aro per la Guàrdia Civil.

Ynes Vargas Machuca Quicaña va ser detinguda el 2008 a Girona per la Policía Nacional en ser reclamada pel seu país, Perú, per sostracció de menors i falsificació.

Francesco Picciotto, un italià de 65 anys, s'estava en un hotel de Tamariu quan el 2008 va ser detingut per la Policía Nacional per una reclamació d'Itàlia, on tenia pendent el compliment d'una condemna de quatre anys i mig de presó per un frau a través del qual hauria provocat un prejudici de 350.000 euros.

Maik Kolwer. Era buscat a Alemanya per tràfic de droga i va ser detingut per la Policia Nacional a Calonge.

Said Ahannach és un ciutadà marroquí que s'estava a Puigcerdà i va ser detingut per la Policía Nacional per una reclamació de les autoritats franceses.

Javier Roman Cobos era reclamat per l'Estat francès per tràfic de doga i va ser detingut el 2008 per la Policía Nacional a Empuriabrava.

Marios Gola, un polonès reclamat per les autoritats del seu país per tràfic de drogues, va ser detingut a la Jonquera.

Maciej Tadeuz Wrzesinki, polonès, reclamat al seu país, va ser detingut a principis del 2009 per la Policía Nacional a l'aeroport de Vilobí.

José López García. La Policía Nacional el va enxampar en un hotel de Girona, on s'havia instal·lat per anar al judici com a acusat en el cas de l'accident laboral mortal a Sant Jaume de Llierca. Tenia una requisitòria de les autoritats franceses per complir una condemna per tràfic de droga.

Ricardo del Vivo és un italià que era buscat al seu país per blanqueig de diners i que va ser detingut per la Policía Nacional a Vilobí.

Salvatore Adelfio considerat un dels caps de la Cosa Nostra de Palerm, va ser enxampat al Pertús.

Juraj Haraga era reclamat per robatori amb violència a Eslovàquia i va ser detingut a Lloret.

Augusto Martínez Cáceres és un peruà implicat en el cas d'un carregament de 1.630 quilos de cocaïna comissats a Holanda, i va ser detingut a Vidreres.

Alain Jean Pierre Martin s'havia instal·lat a Empuriabrava i va ser detingut perquè era reclamat per tràfic de drogues a l'Estat francès.

Bouadhi Cerhouni. La Policía Nacional el va detenir a Figueres quan va saber que era buscat per tràfic de drogues a l'Estat francès.

Abdellach Akhara és un marroquí buscat per violació a Alemanya i enxampat a la Jonquera.

Adrian Valentin Patrascu. També va ser detingut a la Jonquera per una ordre de detenció acusat d'un delicte de lesions a Romania.

Michel Maure. Cirurgià francès buscat per llegir-li la sentència que el condemnava per haver desfigurat noranta-sis de les pacients de la seva consulta. Va ser localitzat en un habitatge d'Empuriabrava i detingut pels Mossos d'Esquadra l'agost de l'any passat. El mateix mes els Mossos també van atrapar a la Jonquera un holandès que era buscat al seu país. Uns anys abans es van detenir estrangers buscats per assassinats, com ara Frederic Willy Brroods, un holandès buscat al seu país per diversos crims i localitzat en un càmping de l'Estartit el mes d'agost del 2006. El novembre del mateix any van localitzar a Lloret Nicolas Hanelt, un alemany buscat per violació. El 2007, a Sant Pere Pescador, va ser detinguda Ioneala Michaella Illoneagu, una romanesa buscada per un assassinat a Suïssa. El gener del 2006 va ser arrestat Mohamed Bessame en un hotel de Girona; l'home havia fugit en helicòpter d'una presó francesa on complia condemna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.