Successos

ribera d'ebre

Donen per extingit el foc de Rasquera

Detecten que s'han forçat masies al municipi aprofitant l'incendi forestal

Els Bombers de la Generalitat van donar per extingit ahir a la tarda l'incendi de Rasquera, que va començar dimarts passat i que ha arrasat 3.000 hectàrees de vegetació a la serra de Cardó, amb els municipis de Rasquera i el Perelló com els més afectats. Un cop revisat tot el perímetre i remullada la zona interior, els Bombers de la Generalitat han retirat els efectius que hi treballaven. Tot i això, està previst un dispositiu de revisió puntual de la zona afectada pel foc. Diverses dotacions dels Bombers resseguiran el perímetre i revisaran l'interior. Els Bombers del Grup d'Actuacions Forestals (Graf) continuaran vigilant la zona i un mitjà aeri es mantindrà a Móra d'Ebre per fer vols de reconeixement.

De la superfície cremada, 2.350,52 hectàrees (el 76,28% del total) eren de matoll; 212,94, de massa arbrada, i 204,85, de pastures. A més, 203,39 hectàrees eren terrenys improductius, 108,38 conreus i 1,51 vegetació urbana. L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, preveu que serà a finals d'aquesta setmana quan s'iniciaran les reunions per començar a gestionar la recuperació de la serra de Cardó i la del Boix.

D'altra banda, el malestar al municipi ha crescut en els últims dies en comprovar que, aprofitant la situació d'incomunicació per l'incendi, algunes masies han estat forçades. De moment encara s'ha de quantificar el nombre de masies afectades i el material que s'hagi pogut robar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.