Successos

tribunals

Cinc anys per a l'acusada d'atacar l'alcalde de Bianya

La sentència recull que Montserrat Tirado tenia problemes econòmics i de manera obsessiva en feia culpable l'Ajuntament

Va intentar matar Albert Busquets amb un ganivet de tallar pernil

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat Montserrat Tirado a 5 anys i un dia de presó per haver intentar matar l'alcalde de la Vall de Bianya, Albert Busquets, amb un ganivet de tallar pernil. En la sentència, l'alt tribunal gironí la condemna com a responsable d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i atemptat a l'autoritat, però amb l'atenuant d'alteració mental. A més, Tirado ha de pagar una multa de 1.356 euros i una indemnització de 12.000 euros a Busquets, que va ser assistit durant el judici pel lletrat David Mundo. L'acusada tampoc es podrà acostar a menys de 500 metres de Busquets durant dotze anys i mig. L'advocada de la defensa, Sílvia Sunyer, recorrerà contra la decisió de l'Audiència de Girona.

La sentència recull que l'arrel del problema sorgeix el 2005, quan Tirado va demanar a l'Ajuntament les llicències per obrir una llar residència per a gent gran, i per això es va hipotecar. Però la comissió territorial d'Urbanisme de Girona va emetre un informe desfavorable perquè la casa on Tirado volia obrir la residència no podia acollir aquest tipus de negoci. Segons l'escrit de sentència, això va provocar a la dona “una depressió i un trastorn d'ansietat crònic”, i culpabilitzava de manera “obsessiva” l'Ajuntament de la seva “pèssima situació econòmica i emocional”.

“Et mataré, et mataré”

És per això que, el 4 de maig de 2011, Tirado va anar amb la seva mare fins al consistori, perquè havia concertat una cita amb l'aleshores alcalde, Albert Busquets. Entre d'altres coses, la veïna volia queixar-se perquè no li havien deixat penjar unes targetes de publicitat al taulell d'anuncis municipals.

Durant la trobada, Tirado va treure de la bossa de mà un ganivet de tallar pernil “de 37 centímetres de fulla” i va intentar clavar-lo a la panxa de l'alcalde, mentre no deixava de dir-li: “Et mataré, et mataré.” L'alcalde va aconseguir aferrar el braç de la dona, però Tirado, en comptes de tirar l'arma, va intentar enfonsar-la de nou al cos de Busquets. Alertats pels crits, diversos funcionaris van entrar al despatx i van aconseguir reduir la veïna.

Dos intents de suïcidi durant el judici

Montserrat Tirado va protagonitzar dos intents de suïcidi en les dues sessions judicials que es van celebrar el 25 d'abril i el 2 de maig. El primer va ser durant una pausa: Tirado va anar al bany del segon pis i es va intentar tallar les venes i haver de ser evacuada a l'hospital. Una setmana més tard, ho va tornar a intentar. Aquest cop va agafar un pot de pastilles i se les va prendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.