Successos

successos

Detenen deu traficants liderats per un veí d'Ullà

Es van desmantellar vuit cultius de cànnabis a la zona de Torroella de Montgrí, es van decomissar 1.876 plantes i es van escorcollar nou domicilis

Els acusats venien droga a la presó de Figueres

L'Agència Tributària de Girona ha desmantellat una xarxa que cultivava cànnabis a la zona de Torroella de Montgrí. El seu principal àmbit de negoci era l'Alt Empordà, on també venia droga a la presó de Figueres. L'operació, anomenada Matuja i que es va dur a terme els dies 18 i 19 de maig, va acabar amb la detenció de deu persones i el decomís de 1.876 plantes de marihuana en vuit conreus. En l'operació, a més, es van escorcollar nou habitatges. A part de les plantes, entre les finques i els immobles es va comissar una pistola, una escopeta, una ballesta, cinc dagues, una catana, llavors de cànnabis, material per a la seva producció –llums, ventiladors, aparells de refrigeració i armaris fabricats expressament per dipositar-hi les plantes–, 1.400 grams d'haixix, 4.234 de marihuana, eines i diners.

Nou dels arrestats són de nacionalitat espanyola i un, d'origen francès. El cap de l'organització era un veí d'Ullà, que controlava la producció i la distribució de les substàncies estupefaents. El presumpte líder de l'organització havia ideat un sistema de venda a domicili d'haixix i marihuana a l'Alt Empordà per no aixecar sospites. Els venedors deixaven la droga en un punt d'intercanvi que pactaven prèviament amb el client, com ara la bústia de la casa, un contenidor de residus o un arbre proper al domicili. El pagament s'efectuava posteriorment i, d'aquesta manera, en l'intercanvi no coincidien el comprador i el traficant, qui només estava a la zona uns segons i evitava així estar-hi esperant, reduint el risc que l'enxampessin.

Un intern en la trama

Una part dels clients eren de França. Els compradors venien a Catalunya i retornaven a l'Estat francès amb cotxes turístics, acompanyats d'un o dos vehicles llançadora, que circulaven al davant i avisaven els clients si trobaven controls policials. L'entramat també introduïa estupefaents al centre penitenciari de Figueres, on hi havia un altre dels seus membres interns. Els diners obtinguts els blanquejaven realitzant contractes ficticis de treball o bé donaven avals a terceres persones perquè fessin préstecs sobre propietats. Tota l'operació ha estat dirigida pel jutjat d'instrucció número 1 de la Bisbal. Després de declarar, tres dels arrestats van ingressar provisionalment a la presó.

LA DATA

18.05.12
L'operació va començar aquest dia i es va allargar fins a l'endemà, dirigida pel jutjat número 1 de la Bisbal.

LES XIFRES

9
habitatges
s'han inspeccionat. S'hi va trobar una pistola, una escopeta, una ballesta, cinc dagues i una catana.
4.234
grams de marihuana,
així com 1.400 d'haixix, ha comissat l'Agència Tributària en aquesta actuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.