Successos

successos

Els Bombers han de rescatar sis excursionistes en un dia

Els Bombers van fer ahir sis rescats de muntanya.

El primer es va fer a Alt Àneu (Pallars Sobirà). Una excursionista va relliscar mentre feia l'Estany Negre i es va fer un trencament de lligaments del turmell esquerre. Membres del grup d'actuacions especials dels Bombers s'hi van desplaçar amb helicòpter i van traslladar la dona a Vielha e Mijaran, des d'on una ambulància la va dur a l'hospital dera Val d'Aran.

Poc després de les dotze del migdia, els Bombers de la Generalitat van ser requerits per una excursionista que s'havia trencat el turmell mentre baixava des del coll de Bracons. Aquesta dona, de 63 anys, també va haver de ser traslladada amb helicòpter fins a Joanetes, on una ambulància de guàrdia ja l'esperava per evacuar-la a l'hospital de Campdevànol.

A l'Alt Urgell, van haver de rescatar un ciclista que va caure mentre feia una travessa per Bellestar i es va trencar la clavícula. També va haver de mobilitzar l'helicòpter.

Una altra excursionista, de 60 anys i veïna de Mollet del Vallès, també va necessitar l'assistència dels bombers ahir al migdia en fer-se una luxació de turmell mentre caminava prop del santuari de Queralt, a la capital del Berguedà.

També al migdia, una excursionista de 55 anys i veïna de Ripoll va relliscar mentre feia una caminada per Molins de Vilardell, als afores de Ripoll. Els Bombers van arribar per terra fins al lloc on hi havia la dona, que va ser trasllada en helicòpter fins a l'helisuperfície de Campdevànol, des d'on se la va evacuar a l'hospital. L'accidentada presentava possible fractura de tíbia, a més de cops a l'esquena i al cap.

A la tarda, van haver de rescatar una dona de 31 anys veïna de Barcelona que va demanar auxili quan era al vessant de l'Elefant de la muntanya de Montserrat perquè no podia sortir d'on era.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.