Successos

successos

Els Bombers van rebre uns 100 avisos per Sant Joan a la demarcació de Girona

Un matrimoni va resultar ferit en un foc al seu pis, a l'avinguda Sant Narcís de Girona

Deu mitjans terrestres i tres d'aeris van sufocar un incendi a Siurana

Els cossos d'emergències van viure una nit de Sant Joan raonablement tranquil·la. Els Bombers van rebre un total de 851 avisos arreu de Catalunya des de dissabte a les vuit de la tarda fins ahir a primera hora del matí. Pel que fa a la demarcació de Girona, es van haver de mobilitzar per 95 incidents –50 entre l'Alt i el Baix Empordà, 1 a la Cerdanya, 8 a la Garrotxa, 17 al Gironès, 3 al Pla de l'Estany, 2 al Ripollès i 14 a la Selva. Un dels successos més destacats va ser un incendi que es va declarar a dos quarts de quatre de la matinada al 5è 2a de l'edifici número 77 de l'avinguda Sant Narcís de Girona. El foc es va desencadenar en una galeria interior, que va quedar totalment calcinada. A l'immoble viu un matrimoni, d'origen portuguès, i el seu fill. El noi es va despertar a causa de l'escalfor de les flames i va avisar els seus pares. A part de la galeria, es van cremar dues habitacions i part d'un lavabo i es van ocasionar desperfectes en la rentadora, un moble i l'escalfador i el comptador del gas. La gran fumera que es va originar, a més, es va colar en habitacions d'alguns pisos del costat que donen al celobert.

En les tasques d'extinció van treballar cinc dotacions dels Bombers. També es van desplaçar fins a la zona els Mossos d'Esquadra i els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van atendre els propietaris del domicili. La dona va patir un atac d'angoixa i la seva parella, ferides de caràcter lleu al cap. Els dos van ser evacuats a l'hospital Josep Trueta de Girona, on van ser donats d'alta ahir al matí, i es van reallotjar a casa d'uns familiars. L'amo de l'habitatge creu que hi ha dues hipòtesis sobre com es va produir l'incendi. “Una és que comencés amb un petard que hauria cremat el tendal i que el foc s'hagués estès després pel pis o bé que el comptador del gas estigués defectuós i s'hi hagués originat la flama.”

Un cobert destrossat

A Prats i Sansor, a la Cerdanya, set dotacions dels Bombers van sufocar un incendi que va destruir el 75% d'un cobert adossat a una casa de pagès d'una sola planta, situada a peu de la carretera LP-4033. El foc també va afectar la teulada, feta de fusta i uralita. Els efectius van rebre l'alerta quan passaven pocs minuts de dos quarts de dues de la matinada i van donar per tancat el servei tres hores i mitja més tard. Cap persona va resultar ferida i tampoc es van produir danys en l'habitatge annex.

D'altra banda, els bombers també es van haver de mobilitzar ahir com a conseqüència de 116 focs de vegetació, que es van declarar entre les vuit del matí i les set de la tarda. Un d'ells es va iniciar pels volts de les dues del migdia en un camp d'ordi situat al sud del terme municipal de Siurana, a la comarca de l'Alt Empordà. Es van activar deu dotacions terrestres dels Bombers, així com tres helicòpters, que van aconseguir controlar-lo a tres quarts de tres de la tarda. Les flames, que van quedar totalment extingides quatre hores més tard, van arrasar 3,4 hectàrees de terreny.

LES XIFRES

851
sortides
van efectuar els Bombers de la Generalitat durant la revetlla de Sant Joan arreu de Catalunya.
95
incidents
es van registrar a les comarques gironines entre dissabte a les vuit de la tarda i ahir a les vuit del matí.
3
helicòpters
van treballar ahir en l'extinció d'un foc en un camp d'ordi de Siurana, a l'Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.