Successos

successos

Detenen un camioner que traginava dues màquines excavadores robades

El xofer va al·legar que l'havien contractat per dur-les a Itàlia i que no sabia que eren robades

Una de les màquines duia GPS i per això les van trobar

Els Mossos van detenir el 21 de juny passat Todor Stoyanov, un camioner de 43 anys, de nacionalitat búlgara i veí d'Irurtzun (Navarra), després que interceptessin el seu camió a l'autopista AP-7 a Sant Julià de Ramis i localitzessin dins de la caixa dues màquines retroexcavadors que havien estat robades.

Una de les màquines retroexcavadors havia estat robada no feia gaire a Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental) mentre era estacionada en una zona d'obres de l'autopista. El seu propietari havia denunciat el robatori, però a més a més, com que la màquina tenia un dispositiu localitzador GPS, el propietari va rebre una comunicació al mòbil que la situava en moviment i circulant per la zona de Girona i va alertar els Mossos. Una patrulla va detectar el camió sospitós a Sarrià de Ter, el van perseguir i el van aturar a Sant Julià de Ramis. Quan van obrir la caixa van descobrir que efectivament hi havia la retroexcavadora robada a Sant Fost de Campsentelles i també una altra màquina retroexcavadora més petita. Quan es va comprovar la seva procedència es va descobrir que se n'havia denunciat el robatori en unes obres a la C-25 a Santa Maria d'Oló (Bages) el mateix dia 21. Els Mossos van comprovar que el semiremolc tenia danys a les travesseres superiors i a la lona, ocasionats segons tots els indicis per la càrrega de la maquinària. Les retroexcavadores, valorades en uns 60.000 euros, van ser retornades al seu propietari. Segons els Mossos, el camioner va presentar unes factures de compravenda de les màquines emeses per una empresa amb adreça i constitució socials falses.

Desconeixement

El xofer del camió, Todor Stoyanov, va ser detingut per dos delictes de robatori i furt d'ús de vehicles i un delicte de falsificació de document públic, però va quedar en llibertat sense fiança un cop va passar a disposició judicial. Stoyanov, assistit pel lletrat Joan Ferrer Illa, va assegurar que ell desconeixia que les màquines que traginava eren robades.

LA XIFRA

60.000
euros
és el valor de les dues màquines retroexcavadores robades i recuperades a Sant Julià de Ramis.

Encàrrec per 1.500 euros

Todor Stoyanov va assegurar que ell va rebre l'encàrrec de fer el transport de les dues màquines fins a Itàlia a través d'una trucada telefònica feta per una persona que no coneixia i que va suposar que li havien derivat a través dels companys de la cooperativa per a la qual treballa. Stoyanov va dir que li pagaven 1.500 euros per fer el transport fins a Itàlia i que ell va anar a recollir les màquines al Vallès i al Bages, a punts on li van indicar sense saber que havien estat robades. Stoyanov, que no té antecedents i fa temps que resideix a Navarra, va poder recuperar el seu camió i el jutjat no li va posar cap mesura cautelar. Només li van requisar el telefon mòbil amb vista a investigar la procedència de les trucades que el camioner va assegurar que li havien fet per encarregar-li el transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.