Els quatre acusats de robar una trentena d'empreses a Lleida, Osca i Tarragona l'any 2008 neguen els fets

El judici contra els quatre acusats de cometre una trentena de robatoris a empreses petites, sense gaire vigilància i situades normalment en polígons industrials de la demarcació de Lleida, el Camp de Tarragona i Fraga (Osca), ha començat aquest dimecres i es preveu que duri tres dies. En total hi ha una setantena de testimonis cridats a declarar. Els primers han estat els quatre acusats, que han negat els fets, i el cap de la nova Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra.

Aquest agent ha explicat que durant dos mesos i mig, una unitat d'investigació va fer 41 vigilàncies als acusats, que consistien en seguir-los durant tot un dia per estudiar la seva rutina i els seus moviments. Durant aquests seguiments es va constatar, segons explica, que els homes, veïns de Cambrils (Baix Camp) no tenien feina, ja que es passaven el dia en algun bar del municipi, contràriament al que han declarat els acusats que, per justificar els diners que enviaven al seu país, han dit que treballaven en negre per diverses empreses.

El cap de la Unitat dels Mossos també ha explicat que, casualment, els dies que seguien els acusats fins a un polígon industrial a altes hores de la nit i matinada, al dia següent es constatava algun robatori a la zona. Els objectes que furtaven eren sempre petits i fàcils de transportar com ara diners, mòbils o ordinadors portàtils i la manera d'entrar al local era rebentant alguna porta i desconnectant l'alarma. També, explica, se'ls va seguir fins a cinc amagatalls on es van trobar telèfons mòbils, roba o passamuntanyes.

Segons les investigacions, els quatre homes haurien robat empreses de Fraga, Mollerussa, Bell-lloc, Linyola, Vila-sana (Pla d'Urgell), Lleida, Sudanell, Almenar (Segrià), o Balaguer, i ho haurien fet de manera organitzada, amb dos cotxes i dirigits per Bekim B. que, a més, té antecedents policials a Itàlia, Kosovo i Hongria a més de tres detencions més a Espanya. Els altres tres també tenen algun antecedent policial a Europa.

Les detencions dels acusats es van fer a casa seva, després de tenir proves suficients, segons l'agent, de la seva implicació en l'onada d'atracaments. No es va procedir a la seva detenció durant els presumptes robatoris ja que aquesta unitat especial, explica, es dedica a investigar i a reunir prou proves per poder demostrar que els fets eren reiteratius i organitzats. A més, als seus domicilis es van trobar objectes robats d'alguna de les empreses que presumptament haurien furtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.