Successos

successos

Parella de pensionistes a la presó per cultivar marihuana

Van justificar que es dedicaven a la venda d'estupefaents perquè no arriben a final de mes

Ell està jubilat i la seva companya cobra de viudetat

Tenen una paga de 300 euros i una altra de 400

Les dificultats per arribar econòmicament a finals de mes van conduir un veí de Riudarenes, Jose Luis Soto Díaz, de 54 anys, i la seva parella, Clotilde Roman Roman, de 60, a treure's presumptament un sobresou amb el tràfic d'estupefaents. Els Mossos d'Esquadra els van detenir el 23 d'agost i, l'endemà, van declarar als jutjats de Santa Coloma de Farners, on es va decretar el seu ingrés provisional a la presó. Els agents de la unitat d'investigació de la Selva van tenir coneixement que els acusats s'haurien dedicat des del 2010 al cultiu de droga als terrenys del seu domicili, situat a la urbanització de Can Fornaca. Es tracta d'una casa aïllada, d'un sol nivell, on s'hi van descobrir un centenar de plantes de marihuana adultes, d'entre dos i tres metres d'alçada. Veïns de la zona havien alertat de la fortor que es desprenia del jardí dels imputats i quan els policies s'hi van dirigir van comprovar que el cultiu es podia observar des de l'exterior perquè les plantes sobresortien de la tanca que rodeja la propietat.

Des de feia un temps, cap d'ells treballava. La dona cobra de viudetat i el seu company és pensionista. Un rep una paga de 300 euros i l'altre, de 400, amb les quals no en fan prou per pagar la hipoteca i les altres despeses. Clotilde es dedicava a fer els contactes i ell, les tasques de jardineria. El dia que els Mossos van efectuar l'escorcoll de l'immoble, van requerir un camió de la brigada municipal per emportar-se les plantes; i, un cop les van tenir desbrossades, van omplir catorze sacs amb la mercaderia.

Agenda amb els comptes

En la inspecció de la finca, també van trobar plantes que s'estaven assecant en un estenedor de roba. I, a l'interior, van comissar marihuana ja preparada per a la seva venda repartida en bosses i caixes, una agenda amb anotacions dels comptes, fulls de propaganda sobre les plantes i es van interceptar quatre bàscules en un despatx.

L'advocat de la parella creu que no hi havia motius per ordenar la seva entrada a la presó, que qualifica de desmesurada. Per aquesta raó, té previst presentar un recurs per demanar la seva posada en llibertat provisional: “No hi ha risc que marxin, ni que destrueixin proves o que reiterin el delicte.”

LA DATA

23.08.12
Els Mossos
van efectuar l'entrada i registre a l'habitatge dels acusats, ubicat a la urbanització de Can Fornaca.

LA XIFRA

54
anys té l'home, originari de Còrdova. La seva companya sentimental té 60 anys i va néixer a Granada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.