Dos dels acusats de segrestar un matrimoni barceloní a Blanes el 2007 admeten els fets

Els homes, que van exculpar els altres dos sospitosos, van reconèixer que en aquella època portaven una vida esbojarrada

Valentín Bernal i Ivan Gálvez van admetre que la matinada del 20 d'octubre del 2007 van decidir cometre el robatori. Van seguir el matrimoni i, quan creien que l'apartament que la parella tenia a Blanes estaria buit durant una estona, hi van entrar a robar. Van agafar jocs de claus perquè suposaven que alguna seria de la caixa forta que la parella tenia en una nau d'un polígon de Badalona. Mentre posaven les claus dins d'una bossa, van sentir un soroll: el matrimoni entrava per la porta. Un dels dos assaltants es va quedar al menjador mentre un altre s'amagava en una habitació. Quan la parella va entrar, Valentín Bernal va reduir i lligar la dona mentre Ivan Gálvez s'encarregava de l'home. Llavors, van ficar la dona dins el maleter del cotxe. La primera parada va ser el domicili de la parella a Cànoves (Vallès Oriental) on havien d'agafar els diners que el matrimoni guardava al garatge. «No vam trobar-hi res», van afirmar. La segona parada va ser la nau industrial de Badalona però no van poder arribar a robar res perquè els Mossos els van detenir. Valentín Bernal va explicar que ell va cometre l'assalt i el segrest però que no sap amb qui anava. «Els altres anaven encaputxats, no sé qui eren. Sí que sé que jo vaig cometre el delicte, que me'n penedeixo i que no ho tornaria a fer», va assegurar. Ivan Gálvez va reconèixer que ell era un dels encaputxats. Els dos homes van assegurar que, durant aquella època, duien una forma de vida esbojarrada, que dilapidaven els diners en festes i que van actuar «com una aventura» i de manera inconscient.

Segons el fiscal, els altres dos acusats, Lorena Cortado i Francisco Antonio Gálvez, també van participar en el segrest. Lorena Cortado hauria aprofitat que havia estat casada amb el fill del matrimoni per dones les claus de les propietats de les víctimes a la seva parella sentimental, Francisco Antonio Gálvez. Llavors, haurien planificat l'assalt juntament amb el germà del noi, Ivan Gálvez. i el seu amic, Valentín Bernal. Tant Lorena Cortado, que havia estat miss Lleida, com Francisco Antonio Gálvez van negar les acusacions, tot i que Francisco Antonio Gálvez va reconèixer que durant un sopar van estar «bromejant» amb la possibilitat de robar als exsogres de la seva parella. La noia, per la seva part, va dir que «mai» havia tingut cap claus de les cases de les víctimes, ni tan sols quan estava casada.

El fiscal demana 19 anys i mig de presó per a Valentín Bernal i Ivan Gálvez; 13 anys i mig per a Francisco Antonio Gálvez i 8 i mig per a Lorena Cortado.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.