Successos

policial

Troben 200 kg de coure robat a Riudarenes

En els últims dos mesos l'Ajuntament ha posat nou denúncies

Els Mossos d'Esquadra han recuperat 200 quilos de coure robat en una casa abandonada a la urbanització de Can Fornaca de Riudarenes. El coure trobat, però, havia estat sostret al mateix municipi, segons indiquen les investigacions, i se sospita que en el robatori hi estigui implicat algú de la mateixa urbanització. Actualment, segons va explicar ahir l'alcalde, Jordi Gironès, la meitat de la urbanització no té llum (hi ha 800 habitatges) a causa dels robatoris de cable. L'Ajuntament de Riudarenes ha presentat en els darrers dos mesos nou denúncies als Mossos, segons va dir l'alcalde, pels robatoris, que no només afecten la urbanització de Can Fornaca sinó també carrers del poble, que queden temporalment a les fosques. Un dels robatoris més recents es va produir a la zona de les escoles noves, segons va explicar Gironès. La situació més greu, però, es viu a Can Fornaca, i el grup de CiU, a l'oposició, va exposar el tema ahir al ple i va proposar una comissió d'investigació per saber per què hi ha tants carrers a les fosques i per què –segons van dir– hi ha deficiències greus a la xarxa d'aigua.

En el cas dels carrers a les fosques sembla que no hi havia gaire misteri, però, perquè tot apunta als robatoris. L'alcalde va mostrar la seva impotència pel fet, perquè, segons va dir, “el van robant i l'Ajuntament el va reposant”, però els recursos de l'Ajuntament no són il·limitats. “El cas està esgotant la capacitat econòmica de reposició de Can Fornaca”, va dir Gironès, que hi va afegir que no hi ha cap solució miraculosa perquè els robatoris continuen. El cap de setmana passat, precisament, es va viure un altre episodi en aquesta saga de robatoris, i els lladres es van endur 200 metres de cablejat. Dels 800 habitatges que hi ha a la urbanització Can Fornaca (que té 30 quilòmetres de carrers), 600 estan habitats. La resta en gran part són embargats. L'oposició va denunciar també les deficiències en l'aigua a Can Fornaca (un veí deia que li sortien cucs de l'aixeta), però l'equip de govern va rebatre aquesta afirmació amb les analítiques, que són correctes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.