Successos

successos

Un caçador de Llanars mor d'un atac de cor durant una batuda

Jesús Nogales Pizarro, de 65 anys, veí de Llanars, agent de la Policía Nacional retirat, va morir ahir al matí de resultes d'un atac de cor mentre participava en una batuda del senglar a la zona de la serra de Cavallera. Segons va apuntar ahir el president de la societat de caçadors, Jaume Vilarrasa, que participava a la batuda, Jesús Nogales, va caure mort a uns vint metres de la parada del Forro, que era el lloc que tenia assignat per esperar el senglar. És a dir, que no va arribar ni a aposentar-se a la parada. Els seus companys van intentar comunicar-se amb ell a través de l'emissora i al migdia, quan ja es disposaven a marxar i en veure que no els responia, es van acostar a la parada i van descobrir que havia mort. Jesús Nogales ja patia problemes cardíacs i havia estat operat del cor, motiu pel qual el metge va signar la mort com a natural tot i haver-se produït durant una activitat de cacera.

Els darrers anys, al Ripollès s'han produït diversos casos de morts de caçadors però en cap cas s'ha tractat de morts relacionades amb les armes ni amb els trets.

El novembre de l'any passat, un veterà caçador de Camprodon, Martí Moliner Saqués, Martí Mas, de 70 anys, va morir en caure daltabaix d'un cingle a la zona de les basses de Monars, on es feia una batuda del senglar.

El 2009, també a la zona de Camprodon, un caçador de 83 anys va morir d'un atac de cor en el moment en què, a través de l'emissora, comunicava als companys que havia abatut un porc.

Uns dies després, un caçador de Campdevànol també va morir d'un atac de cor mentre caçava amb la colla. En aquest cas, el caçador també tenia precedents de problemes cardíacs.

“Cap cas de mort va ser ocasionada per trets”, va voler remarcar Jaume Vilarrasa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.