Successos

policial

Persecució de pel·lícula dels autors d'una onada de saquejos al Ripollès

Els Mossos van enlairar un helicòpter per buscar els fugitius que a la nit havien assaltat tres hostals de Setcases

En van atrapar dos i dos es van emboscar

Espectacular operatiu dels Mossos ahir al Ripollès, amb helicòpter i tot, per intentar atrapar uns lladres fugitius que durant la nit havien saquejat tres restaurants de Setcases i que en les darreres setmanes havien assaltat negocis (bars, estancs, botigues de queviures...) de Camprodon, Llanars i Vilallonga i s'havien convertit en un autèntic problema de seguretat a la comarca.

Durant la nit, els lladres van visitar Can Tiranda, l'Hostal La Falera i La Cabanya, tres reputats establiments de l'hostaleria de Setcases. A Can Tiranda els lladres van entrar esbotzant la porta i un cop dins van arreplegar de tot: un aparell de televisió, els calaixos dels diners, olles, ampolles de licor (van seleccionar els més cars) i menjar; fins i tot es van endur gelats del congelador. A part, ho van deixar tot ben remenat i amb les neveres obertes. A les vuit del matí, quan els responsables del local van anar-hi i es van trobar el desgavell, van avisar ràpidament els Mossos.

Però, l'avís dels robatoris ja l'havien donat força abans des del restaurant La Cabanya. El responsable de l'establiment pensa que quan ell va arribar a les 6 i va entrar al local, els lladres potser encara eren dins i van fugir en sentir fressa, perquè en aquest establiment només es van trobar a faltar els diners de la caixa. Els lladres no es van endur res més, ni tan sols monedes que hi havia al costat de la caixa; per això l'amo va tardar una estona a adonar-se que havien entrat intrusos. En aquest cas, els lladres van trencar una finestra per entrar. Es creu que el robatori es va perpetrar entre les 3 i les 6, ja que al costat hi ha un pub que tanca a els 3 i fins aquella hora no s'havia detectat cap moviment estrany.

Els lladres també van entrar a l'Hostal Can Falera, d'on, a part d'emportar-se també un bon carregament de licors cars, van agafar la màquina de moldre el cafè i estris de la cafetera, a més d'uns 700 euros en metàl·lic que els hostalers havien deixat a la caixa per pagar el viatjant. Un error que no tornaran a cometre, diuen. Però a banda del material i els diners que es van endur, a Can Falera els lladres van causar importants destrosses a la porta per la qual van entrar, que ara s'haurà de canviar.

Ahir, els Mossos d'Esquadra van demanar als tres restaurants de Setcases que fessin una llista de tot el que els havien robat i que anessin a comprovar si estava entre el material de la furgoneta que van aturar en un control a la carretera de Sant Joan i que van comissar.

Els hostalers de Setcases podran recuperar material, cosa que difícilment podran fer els amos dels establiments de Llanars, Vilallonga i Camprodon que van ser assaltats dies abans.

LA XIFRA

2
homes
van detenir els Mossos; dos més se'ls van escapar emboscant-se.

Helicòpter per albirar emboscats

Una furgoneta ocupada per quatre homes i plena del material robat va ser interceptada ahir al matí en un dels controls que els Mossos van parar a la carretera per intentar atrapar els lladres que des de fa dies es dediquen a saquejar comerços a la vall de Camprodon. Quan es van trobar el control, els ocupants de la furgoneta van baixar del cotxe i van fugir camp a través. Els Mossos van aconseguir atrapar dos dels fugitius, que van ser detinguts i traslladats a la comissaria. Els altres dos van aconseguir endinsar-se al bosc per la zona del Capsacosta i els seus perseguidors els van perdre la pista. Els Mossos van mobilitzar un helicòpter per intentar veure'ls des de l'aire, però quan es va fer fosc els dos fugitius encara no havien estat localitzats i l'helicòpter es va retirar. Els Mossos, però, van mantenir un dispositiu que durant tot el dia van poder veure els conductors que anaven de la Garrotxa al Ripollès i a l'inrevés, per intentar trobar els evadits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.